Теплий салат з морськими гребінцями - це справжній делікатес, шедевр французької кухні. Його основою, як ви вже зрозуміли, є молюски, смак яких тонко відтіняється овочами, підсмаженою на грилі.
Виходить такий салат досить ситним і поживним, тому він з легкістю може замінити стандартне друге блюдо. Хоча, звичайно, в щоденний раціон воно не годиться, але все ж побалувати ним себе хоч зрідка та варто. І при цьому не потрібно йти в дорогий ресторан, адже приготувати таку страву можна і на домашній кухні. Це не так вже й важко!
А ось як саме приготувати салат з морських гребінців, а також, які тонкощі і нюанси виникають в процесі готування, Ви зможете дізнатися з цієї фото рецепту.
Спочатку займемося баклажанами. Їх ми наріжемо кружальцями і присолим. Залишимо овочі на деякий час. Вони дадуть сік. Його слід злити! Самі ж баклажани скроплюємо оливковою маслом і відправляємо їх на сковороду гриль.
Бубочка обсмажуємо з двох сторін. Коли ж вони стануть м'яким, тобто будуть готові, ми їх зі сковороди перекладемо на паперовий рушник, який вбере весь зайвий жир.
Таку ж процедуру, як з баклажанами, ми зробимо з болгарським перчиком, з тим лише відмінністю, що розрізати його треба смужками.
Тепер займемося гребінцями. Їх ми посолимо, приперчим і взбрызнем лимонним соком. В такому стані морські гребінці ми залишимо маринуватися хвилин на 15.
Після закінчення зазначеного вище часу, ми обсмажимо молюсків на грилі з двох сторін, але не більше двох хвилин.
* Врахуйте, що якщо перетримати морські гребінці на сковороді, то вони стануть дуже жорсткими!
Нарізаємо помідори кружечками і аналогічно іншим овочам обсмажуємо на сковороді гриль.
Тепер же для нашого смачного салату ми зробимо заправку. Для цього змішаємо 1,5 ст. л оливкової олії з 1 ч. л. лимонного соку, бальзамічним оцтом, медом, роздавленим часником, прованськими травами і харчовою сіллю. Всі ці інгредієнти ретельно змішуємо.
Викладаємо на тарілку овочі, потім гребінці і поливаємо все це заправкою. Ось і готовий наш теплий салат!
Приємного апетиту!