Приготування теплого салату з морських гребінців з додаванням овочів гриль

Салати

салат из морских гребешков - рецепт

Опис


Теплий салат з морськими гребінцями - це справжній делікатес, шедевр французької кухні. Його основою, як ви вже зрозуміли, є молюски, смак яких тонко відтіняється овочами, підсмаженою на грилі.

 

Виходить такий салат досить ситним і поживним, тому він з легкістю може замінити стандартне друге блюдо. Хоча, звичайно, в щоденний раціон воно не годиться, але все ж побалувати ним себе хоч зрідка та варто. І при цьому не потрібно йти в дорогий ресторан, адже приготувати таку страву можна і на домашній кухні. Це не так вже й важко!

 

А ось як саме приготувати салат з морських гребінців, а також, які тонкощі і нюанси виникають в процесі готування, Ви зможете дізнатися з цієї фото рецепту.


Інгредієнти


  • Баклажан
    (1 шт.)

  • Перець солодкий болгарський
    (2 шт.)

  • Помідор
    (2 шт.)


  • (30 г)


  • (30 г)


  • (8 шт.)


  • (3 ст. л.)

  • Лимонний сік
    (1 ст. л.)


  • (1 ст. л.)

  • Мед натуральний
    (1 ч. л.)

  • Часник
    (1 зубчик)


  • (1/2 ч. л.)

  • Харчова сіль
    (за смаком)


  • (за смаком)

Кроки приготування

  • Спочатку займемося баклажанами. Їх ми наріжемо кружальцями і присолим. Залишимо овочі на деякий час. Вони дадуть сік. Його слід злити! Самі ж баклажани скроплюємо оливковою маслом і відправляємо їх на сковороду гриль.

    баклажаны колечками

  • Бубочка обсмажуємо з двох сторін. Коли ж вони стануть м'яким, тобто будуть готові, ми їх зі сковороди перекладемо на паперовий рушник, який вбере весь зайвий жир.

    баклажаны на гриле

  • Таку ж процедуру, як з баклажанами, ми зробимо з болгарським перчиком, з тим лише відмінністю, що розрізати його треба смужками.

    перец на гриле

  • Тепер займемося гребінцями. Їх ми посолимо, приперчим і взбрызнем лимонним соком. В такому стані морські гребінці ми залишимо маринуватися хвилин на 15.

    Після закінчення зазначеного вище часу, ми обсмажимо молюсків на грилі з двох сторін, але не більше двох хвилин.

    гребешки на гриле

    * Врахуйте, що якщо перетримати морські гребінці на сковороді, то вони стануть дуже жорсткими!

  • Нарізаємо помідори кружечками і аналогічно іншим овочам обсмажуємо на сковороді гриль.

    помидоры гриль

  • Тепер же для нашого смачного салату ми зробимо заправку. Для цього змішаємо 1,5 ст. л оливкової олії з 1 ч. л. лимонного соку, бальзамічним оцтом, медом, роздавленим часником, прованськими травами і харчовою сіллю. Всі ці інгредієнти ретельно змішуємо.

    рецепт соуса для салата

  • Викладаємо на тарілку овочі, потім гребінці і поливаємо все це заправкою. Ось і готовий наш теплий салат!

    Теплый салат из морских гребешков готов!

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок