Борщ український

Страви з м'яса

борщ український рецепт

борщ український рецепт з фото


Борщ український рецепт з фото


Інгредієнти:


1. яловичина - 400 г

2. Капуста - 400 г

3. Картопля - 300г

5. Буряк - 200 г

6. Цибулина - 1 шт

7. Шпик (сало) - 20г

8. Томат-пюре - 1 ст. ложка

9. Вершкове масло - 2 ст. ложки

10. Оцет - 0,5 ст. ложки

11. Солодкий перець - 1 шт

12. Лавровий лист

13. Часник

14. Кріп і петрушка


Рецептів українського борщу є величезна кількість і всі різні. Навіть один і той же рецепт українського борщу у різних господинь виходить по різному. У чому родзинка нашого українського борщу? Буряк гаситься в жирі з додаванням оцту.


Отже починаємо готувати український борщ. Перше - варимо кістково-м'ясний бульйон. Щоб бульйон вийшов прозорим, я зливаю першу воду після закипання.


варім бульон

варимо кістково-м'ясний бульйон


Буряк нарізаємо меленькой соломкою.


свеклу нарізаємо соломкой

буряк нарізаємо соломкою


Кладемо її у каструльку. Солимо й скроплюємо оцтом. Потім додаємо жир, зібраний з бульйону, томат-пюре і тушкуємо до готовності.


свеклу тушкуємо в жирі з уксусом

буряк тушкуємо в жирі з оцтом


Капусту шаткуємо. У бульйон кладемо нарізану часточками картоплю і капусту. Варимо 10-15 хвилин.


шінкуем капусту

шаткуємо капусту



В цей час готуємо зажарку. Нарізану ріпчасту цибулю і моркву (соломкою) злегка обсмажуємо на олії. Важливо отримати золотистий колір.


делаем зажарку з лука і морковкі

робимо зажарку з цибулі та моркви


Червоний солодкий перець ріжемо дрібною соломкою. Можна додати влітку свіжі помідори. Буде дуже хороший аромат.


режем червоний перец

нарізаємо солодкий червоний перець


Дрібно кришимо зелень, часник і сало.


мелко ріжемо сало і зелень

нарізаємо зелень і сало


Сало з часником як би перетираємо ножем, щоб вийшла однорідна маса. Все це легко робиться в ступці.


перетіраем сало з часником і зеленью

перетираємо сало з часником і зеленню


Сально-часникова паста готова.


паста для борща

готова сально-часникова заправка для українського борщу


У каструлю додаємо: тушкований буряк, засмажку з моркви та цибулі, солодкий перець (з помідорами), лавровий лист. Солимо. Даємо 5 хвилин прокипіти. І заправляємо салом із зеленню. Зверху посипаємо ще за бажанням свіжою петрушкою і кропом. Наш український борщ готовий


соедіняем все в бульоне

в кінці приготування додаємо лавровий лист і петрушку


Сайт «Найсмачніше дому» бажає вам СМАЧНОГО


борщ украінскій

борщ український рецепт



Відео - пісня про БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ для іноземців. Ну як їм ще пояснити, що це таке і що це дуже смачно і що борщ - це не червоний суп



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Lomar Yunk 05-11-2014 12:31
Привіт, Гарні кадри !! І те, що багато смачної їжі. Ти змушуєш мене голодним, .. Ммм .. !! ресторан у Тель Авіві
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок