Як приготувати чіпси із сочевиці в домашніх умовах?

Другі страви

домашние чипсы рецепт

Опис


Чіпси із сочевиці - це, мабуть, самий корисний варіант цієї страви. По-перше, в його основі не картопля, а одна з різновидів бобових, яка багата великою кількістю вітамінів і мінералів. По-друге, немає необхідності такі чіпси смажити у великій кількості олії. У даному рецепті їх ми будемо запікати. Це означає, що крім усього іншого, вони ще й не завдадуть шкоди вашій фігурі!

 

Сочевичні чіпси можна їсти як самостійну закуску або подавати їх замість хліба до інших перших і других страв.

 

Що ж стосується приготування такого ось страви, то смію Вас запевнити, що з ним впорається навіть новачок. В даному фото рецепті наведені максимально докладні інструкції, а тому проблем виникнути не повинно!

 

Отже, почнемо!


Інгредієнти


  • Сочевиця
    (1/2 склянки)

  • Вода
    (1 стакан)

  • Крохмаль картопляний
    (2/3 склянки)

  • Борошно пшенична
    (1/3 склянки)


  • (2 ст. л. без гірки)

  • Часник
    (2 зубчики)


  • (1 ст. л.)

Кроки приготування

  • Спочатку займемося сочевицею. Її ми промиємо проточною водою, а потім відправимо варитися. Готовність вона досягне за 20 хвилин. І не забудьте сочевицю посолити!

    Сколько варить чечевицу?

  • Тепер сочевицю ми размельчим блендером. Має вийти однорідне пюре, як на картинці.

    пюре из чечевицы

  • Тепер у чечевичное пюре додаємо борошно і крохмаль і все це замішуємо. В результаті вийде дуже м'яке і податливе тісто!

    чечевичное мягкое тесто без дрожжей

  • У тісто додаємо паприку і добре подрібнений часник.

    тесто с чесноком и паприкой

  • З отриманого тесту скачуємо кульку і залишаємо його відпочити на п'ятнадцять хвилин.

    из теста сформируем шарик

  • Тепер розкачуємо тісто в млинець і присипаємо його кунжутом. Потім зверху прокатуємо його качалкою, щоб зернятка гарненько до нього прилипли.

    Після того, як Ви зробите вище вказані маніпуляції, тісто потрібно розділити на сектори.

    Как раскатать тесто?

  • Складаємо шматочки тіста трикутничками або конвертиками (як Вам більше подобається) і відправляємо чіпси запікатися в духовку при 180 градусах. Показником їх готовності буде той момент, коли вони добре надуются. Тоді їх можна діставати!

    Дамо чіпсам трохи охолонути і насолоджуємося ними!

    Как сделать чипсы из чечевицы?

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок