Приготування рибного пирога на дріжджовому тісті

Обід, Вечеря, Другі страви

пирог рыбный в духовке

Опис


Рибний пиріг - запропонований до приготування в даному рецепті, ми будемо робити закритого типу. Це означає, що начинка такої страви буде знаходитися всередині тіста. Завдяки цьому рибка, а вірніше рибне начинка не буде втрачати вологи під час запікання, а тому сухої воно точно не вийде!

 

У даному випадку основою пирога стане дріжджове тісто. Тому якщо Ви стежите за своєю фігурою або дотримуєтеся дієти, то таким блюдом зловживати не варто. Воно виходить досить калорійним, але, тим не менш, дуже смачним, а тому спокуса з'їсти ще хоча б шматочок дуже великий!

 

У приготуванні рибний пиріг досить простий, в чому можна переконатися, вивчивши даний фото рецепт.


Кроки приготування

  • Спочатку ми підготуємо ті інгредієнти, що зазначені в рецептурі.

    Как и из чего готовить рыбный пирог?

  • Тепер займемося дріжджами. Їх ми заллємо теплим молочком і будемо розмішувати до тих пір, поки вони повністю не розчинятися.

    молоко и дрожжи

  • Взобьем яйця з додаванням солі і цукру, а потім змішаємо їх в глибокій посуді разом з борошном і розведеними дріжджами. Потім всі ці компоненти ретельно перемішати, таким ось чином замісивши тісто.

    тесто для рыбного пирога

  • Тепер додамо в тісто трохи сметани і продовжуємо його вимішувати до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

    тесто со сметаной

  • Трохи присыплем тісто борошном, накриємо його рушником і приберемо підходити в тепле місце.

    Сколько должно подходить тесто?

  • Коли тісто підніметься, вимісіть його ще раз, а потім знову залиште підходити.

    Как вымешивать дрожжевое тесто?

  • Тепер дійшла черга до начинки. Рибне філе слід очистити, вимити і потім нарізати на невеликі шматочки.

    Как нарезать филе рыбы?

  • Підсмажимо шматочки рибки в невеликій кількості рослинного масла, а потім дамо їй можливість трохи охолонути.

    жарим рыбное филе

  • Очищаємо від лушпиння цибулька і нарізаємо його не надто великими півкільцями.

    лук полукольцами

  • На цьому етапі нам слід зайнятися приготуванням рису. Його ми просто відваримо в підсоленій воді до стану повної готовності.

    вареный рис

  • Пиріг ми будемо робити закритого типу, а тому тісто розділяємо на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більше. З неї ми сформуємо на деку, застеленому пергаментом, дно пирога і його борти.

    тесто на противне

  • Начинку пирога слід викладати шарами: спочатку рибка, потім цибулька, після відварений рис і останній шар - це шматочки вершкового масла. І не забудьте все це посолити і приперчити!

    рыбная начинка для пирога

  • Тепер закриваємо наш пиріг розкатаним пластом з меншого шматочка тіста. По боках пласти защипуємо, з'єднуючи між собою, а в центрі робимо невеликий отвір, як на фото (це чисто для естетичних цілей).

    Після проведених раніше зазначених маніпуляцій, пиріг можна відправляти в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Час, необхідний на запікання - 45 хвилин.

    испечь пирог в духовке

  • Готовий рибний пиріг відразу до столу подавати не варто! Потрібно перш дати йому постояти хвилин п'ятнадцять.

    Рыбный пирог готов к подаче!

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок