Салат Кальмар

Салати

Салат Кальмар

Готуємо легкий у виконанні салат, не вимагає вишуканих інгредієнтів... крім кальмарів)

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Кальмар
3 штуки

Цибуля ріпчаста
1 штука

Кукурудза консервована
300 грам

Яйце куряче
4 штуки

Майонез
150 грам

Перець чорний мелений
за смаком

Сіль
щіпка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Отже, приступимо. КАЛЬМАРИ. Я завжди купую заморожені неочищені тушки. Адже почистити їх насправді не представляє складності, а різниця в ціні суттєва. Шкурка-плівка легко відділяється по всьому периметру, де колись була голова, а потім стягується вниз до самого хвоста як панчоху. Хвіст очищається подібним чином з двох сторін. З тушки видаляють залишки нутрощів і скелета у вигляді тонких прозорих довгих смужок. Очищені тушки промиваю, знімаю залишки плівок, якщо де-то залишилися. І ось наші тушки готові до темообработке. Тут саме головне - НЕ ПЕРЕВАРИТИ. У підсоленій киплячій воді тушка вариться 1,5-2 хвилини, а вже якщо більше - стає тієї самої «гумою». Готові тушки викладаю остигати, після чого нарізаю соломкою. І тут теж є варіанти. Зазвичай купую відразу 2 кг кальмарів, 300 грамів готової соломки відразу йде в салат, а решта ділю на такі ж порції і відправляю в морозилку...правильно, щоб наступного разу на приготування салату пішло хвилин 20! Після розморожування кальмари не втрачають своїх смакових властивостей, м'ясо залишається ніжним. Перевірено))
    Салат Кальмар

  • 2
    Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, чим тонше - тим смачніше. В цей раз у мене була звичайна цибулина, з червоним цибулею салат виглядає ефектніше. Можна цибуля маринувати або ошпарювати, у нас прижився салат без цих маніпуляцій - в готовому салаті цибулю маринується за рахунок кислоти, яка присутня в майонезі.

  • 3
    Відкриваємо баночку кукурудзи і теж відправляємо в салатик. Кукурудзу зазвичай вибираю цукрову. Вона ніжна, молода і з солодкуватим присмаком. Весь салат м'якої консистенції (цибуля, постоявши, теж стає м'яким), тому додавши туди жорстку, велику або солону кукурудзу - салат зіпсуємо однозначно, теж, на жаль, перевірено на власному досвіді.
    Салат Кальмар

  • 4
    Поки ми займалися кукурудзою і цибулею, вже готові яйця, які ми зварили одночасно з кальмарами і остудити в холодній воді. Яйця чистимо, нарізаємо соломкою і додаємо до решти інгредієнтів.
    Салат Кальмар

  • 5
    І, на кінець, додаємо чорний мелений перець, можна трохи посолити, змішуємо інгредієнти, заправивши салат майонезом. Постоявши заправленим 1-1,5 години, салат стає ще смачніше. Так як цей салатик прижився у нас в сім'ї давненько, природно, я експериментувала з інгредієнтами: яйця заміняла або на відварну моркву, або на мариновані огірочки, порізані соломкою. У таких варіантах салатик менш калорійний, але не менш смачний! Приємного апетиту!
    Салат Кальмар

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок