Курка у вершковому соусі

Вечеря, Страви з м'яса

Курка у вершковому соусі

Існує безліч рецептів курки в духовці. Як тільки її не запікають, але це точно пальчики оближеш!

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Курка
1 штука

Картопля
530 грам

Цибуля ріпчаста
150 грам

Орегано сушений
за смаком

Масло вершкове
за смаком

Сіль
за смаком

Перець чорний мелений
за смаком

Оливкова олія
за смаком



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Готову курку краще брати розморожену повністю, без зайвої води - це перше правило вдалого запікання.
    Курица в сливочном соусе

  • 2
    Картоплю попередньо відварювати не потрібно. Ріжемо свіжий. Лимон ріжемо на дві частини.
    Курица в сливочном соусе

  • 3
    Вершкове масло беремо стільки, скільки ви любите. Я взяла близько 20-50 гр приблизно. Змішуємо з сушеним орегано.
    Курица в сливочном соусе

  • 4
    Цибулину нарізаємо великими кільцями і викладаємо на фольгу, яку ми постелили на деко.
    Курица в сливочном соусе

  • 5
    Курку натираємо з усіх сторін сіллю і перцем. Під шкіру ретельно втираємо вершкове масло з орегано. Збризкуємо лимонним соком, залишки - в черевце.
    Курица в сливочном соусе

  • 6
    Готову курку для запікання викладаємо на цибулю. Цибуля відмінно пропустить повітря і курка пропечеться добре з усіх боків і додасть аромату.
    Курица в сливочном соусе

  • 7
    Картоплю ріжемо середніми шматочками і викладаємо по колу курки. Зверху присаливаем і посипаємо орегано. Поливаємо оливковою олією.
    Курица в сливочном соусе

  • 8
    Курку ставимо в духовку і накриваємо зверху фольгою. Запікається все це справа близько 1.5 години при темп. 250 гр.Фольгу знімаємо і допікаємо 30 хв при зменшенні вогню.
    Курица в сливочном соусе

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок