
Зараз можна приготувати салат зі свіжих овочів у будь-який час року. Все є в продажу. Але домашні осінні заготовки з овочів не втрачають популярність. Особливо гарні різні лечо і салати.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Помідор 250 грам
|
Цибуля ріпчаста 1 головка
|
Оцет 9% 2 чайних ложки
|
Сіль 2 чайних ложки
|
Цукор 1 їдальня ложка
|
Гвоздика 1 штука
|
Перець духмяний 2 штуки
|
Лавровий лист Штуки
|
Кріп Пучка
|
Часник 3 зубчики
|
Кабачок 300 грам
|
Покрокова інструкція:
1
Візьмемо трохи кабачка цукіні, знімемо з нього шкірку і виріжемо нутрощі, наріжемо шматочками.

2
Нам потрібні невеликі червоні помідори, одна велика цибулина, трохи часнику і трохи кропу. З прянощів, на банку об'ємом 0.8 літра, достатньо однієї гвоздики і пари горошин запашного перцю. Гострі прянощі завжди можна додати в готову страву.

3
Промиваємо помідори, видаляємо все зайве і ріжемо їх на половинки. Цибулю чистимо і ріжемо кільцями. Виробляємо укладання овочів в банку шарами, намагаючись уникати утворення пустот. У верхню частину банки кладемо половинку лаврового листа, нарізаний часник і трохи свіжого кропу. Часник - це природний антисептик. Їм не слід нехтувати в домашньому консервуванні.

4
Насипаємо в банку поверх всієї закладки неповну столову ложку солі і повну столову ложку цукру.

5
Наливаємо в банку пару чайних ложок 9% оцту. Це чудовий консервант. Оцет бажано ароматизувати прянощами. Я багато чого перепробував для цих цілей. Багато забракував, особливо розмарин. Чого-то в ньому є сумне. Зупинився на простих речах - жменя кмину і три горошини запашного перцю. Вони змінили і колір, і запах оцту. Можна зробити простіше: купити готовий оцет з різними прянощами. Коли всі ці операції виконані, акуратно заповнюємо банку з овочами крутим окропом. Для видалення повітря необхідно трохи покрутити банку у вертикальному положенні і почекати. Через 5 хвилин необхідно долити окріп.

6
Питання герметизації банок, мають різьбу на горловині, вирішується просто. Потрібно зберігати спеціальні кришки і використовувати їх багаторазово. У цій справі є один нюанс. Іноді, купуючи магазинні соління, ми відчуваємо труднощі при відкриванні кришки. Її намертво притягнув вакуум. Найпростіший та найшвидший спосіб - пробити невеликий отвір в ній. Після цього кришка легко відкриється. Багато вирішать, що така кришка зіпсована назавжди. Це оману. Кришка придбала нові просунуті властивості, а отвір стало багаторазовим клапан для скидання вакууму. Природно, що при подальшому використанні кришка повинна бути вимита і ошпарена окропом.

7
Многоразовость і герметичність цієї системи закривання банок, забезпечує звичайна поліетиленова плівка (пакети) в рулоні. Відрізаємо половину пакета і накриваємо банку. Загвинчуємо кришку. Всі.

8
Тепер банку можна перевернути кілька разів для розчинення солі та цукру. Розсіл нікуди не втече. Така система закриття забезпечує абсолютну герметичність. Банку можна залишити в перевернутому стані до повного охолодження, потім прибрати в холодильник.
