Домашні кекси для душевного чаювання!
Інгредієнти:
Кількість порцій:
10 Морква 1 штука
|
Мед 2 столових ложки
|
Масло вершкове 80 грам
|
Молоко 3,2% жирності Склянки
|
Кориця 1 чайна ложка
|
Крохмаль картопляний 1 їдальня ложка
|
Сода харчова Чайні ложки
|
Борошно пшенична 200 грам
|
Цукрова пудра за смаком
|
Цукор 2 столових ложки
|
Покрокова інструкція:
1
Мед з маслом розтопити на повільному вогні буквально пару хвилин. Маса повинна охолонути. Можна злити її в іншу ємність, щоб охолола швидше чи продовжувати замішувати тісто в іншій ємності.
2
Окремо вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, гашену соду, Соду гашу зручним і простим для мене спосіб - це крутим окропом. Додавання крохмалю не дозволить кекси раскрошиться.
3
Далі додаємо корицю, цукор і остиглу суміш з меду і масла. Перемішуємо, щоб кориця розчинилася і не була грудочками. Кориця додасть приємний апетитний аромат, а мед своєрідний смак.
4
Морква взяти велику або 2 штуки середньої величини, натерти на дрібній тертці. Борошно додавати поступовими порціями, тісто має бути як на оладки. Морква надає тісту потрібну рихлість і кекси будуть пишні.
5
Приблизно таке тісто.
6
Розкладаємо по формах, в даному випадку силіконовим. Одна столова ложка тіста - один кекс. Випікаємо кекси при 220 градусній температурі, поки вони не будуть готові. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником, тісто не повинно липнути до неї.
7
Душевного чаювання в приємній компанії!