Желе з вершків і шоколаду з апельсиновим ароматом

Десерти

Желе з вершків і шоколаду з апельсиновим ароматом

Якщо Ви завжди не проти з'їсти желе, але хочете спробувати щось новеньке, то саме цей десерт зможе порадувати кожного делікатесним поєднанням кількох смаків.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Сироп апельсиновий
200 мілілітрів

Чорний гіркий Шоколад
100 грам

Вершки домашні
1 літр

Желатин
50 грам

Цукати апельсинові
60 грам



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Розігрійте готовий або зваріть апельсиновий сироп з апельсина і його кірочок, апельсинового соку і цукру.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 2
    Розламайте на шматочки і розтопіть шоколад в сиропі, залишивши трохи на стружку для прикраси (якщо у Вас в запасі лише одна плитка).
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 3
    Гарненько помішуйте суміш, щоб шоколадно-апельсиновий сироп не підгорів.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 4
    Вливаємо вершки.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 5
    Знову заважаємо, щоб залишилося якомога менше грудочок.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 6
    Додаємо швидкорозчинний желатин.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 7
    Розчиняємо його по інструкції, не доводячи до ознак кипіння.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 8
    Проціджуємо від грудочок через дрібне сито.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 9
    Готуємо невеликі форми для нашого вершково-шоколадне желе.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 10
    Заливаємо одну його частину в металеві формочки.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 11
    Другу частину - в керамічні. Охолоджуємо в холодильній шафі не менше півтори години, але все ж краще подати на наступний день.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 12
    Соскабливаем ножем тонку стружку шоколаду.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 13
    Посипаємо шоколадом кожну порцію і додаємо по одній смужці підсушеного апельсинового цукату.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 14
    Одну частину желе подаємо безпосередньо в керамічних формах.
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • 15
    Желе з металевих форм на кілька секунд опускають у досить гарячу воду, не допускаючи її потрапляння всередину форми. Перевертаємо кожну порцію на десертну тарілку для ефектної подачі. Приємних гастрономічних вражень!
    Желе из сливок и шоколада с апельсиновым ароматом

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок