Оселедець "під шубою" з яйцем

Страви з риби

Оселедець "під шубою" з яйцем

Оселедець "під шубою" - давно відомий і не менш популярний салат "Олів'є". Але ось відмінностей в приготуванні "Оселедця" у господинь предостатньо. Уявляю свою версію з додаванням варених яєць.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
8

Картопля
4 штуки

Майонез
5 столових ложок

Оселедець
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 штука

Морква
2 штуки

Яйце куряче
2 штуки

Буряк
2 штуки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Відразу хочу звернути вашу увагу на овочеві шари салату. А саме на те, що кожен такий шар повинен бути тонким. Завдяки цьому, смак риби буде переважати над усіма іншими, як і повинно бути. Отже, почнемо! Відварну картоплю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Подрібнену картоплю висипаємо в глибоку тарілку.
    Сельдь

  • 2
    Туди ж додаємо 1,5 ст. л. майонезу і виделкою все ретельно перемішуємо. Далі викладаємо картопляний шар салату на плоску тарілку у вигляді кола. Розрівнювати всі шари зручно за допомогою виделки.
    Сельдь

  • 3
    Солону оселедець потрошимо, відрізаємо голову і хвіст, а саму тушку риби промиваємо під струменем холодної води. Знімаємо з оселедця шкірку, а потім видаляємо всі плавники і великі кістки. Очищені рибні філе нарізаємо дрібним кубиком і висипаємо в глибоку тарілку. Цибулину очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком і приєднуємо до подрібненої оселедця.
    Сельдь

  • 4
    До цих інгредієнтів додаємо 1 ст. л. майонезу, все ретельно перемішуємо і викладаємо рибний шар на картопляний.
    Сельдь

  • 5
    Варену моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, а потім змішуємо її з 1 ст. л. майонезу і викладаємо вже морквяний шар.
    Сельдь

  • 6
    Варені яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці. Подрібнені яйця, посипаємо на морквяний шар.
    Сельдь

  • 7
    У нас залишилася лише буряк. Очищаємо її і тремо на крупній тертці. Змішуємо його з майонезом (1,5 ст. л.) в окремій тарілці і потім викладаємо останній буряковий шар. Салат готовий. Відправляємо його хоча б на 1 годину в холодильник (можна і більше). А потім пригощаємо ним своїх рідних і близьких. Приємного апетиту!
    Сельдь

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок