Картопля в мундирі, запечена в духовці

Страви з овочей

Картопля в мундирі, запечена в духовці

За смаковими якостями такий гарнір не тільки не поступається, а й перевершує звичну смажену картоплю і пюре, не кажучи вже про корисних речовин, які зберігаються в неочищеному картоплі.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Картопля
7 штук

Рослинна олія
30 мілілітрів

Перець чорний мелений
щіпка

Хмелі-сунелі
за смаком

Сіль
за смаком



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Всі картоплини, ретельно миємо губкою або щіткою, щоб на шкірі не залишилося землі. Потім протираємо бульби паперовим рушником.
    Картофель в мундире, запеченный в духовке

  • 2
    Беремо сковороду, застеляємо її фольгою і змащуємо олією.
    Картофель в мундире, запеченный в духовке

  • 3
    Робимо глибокі надрізи, паралельно один одному на відстані 2-3 мм, але при цьому не прорізаємо картоплю до кінця. Змащуємо маслом і викладаємо картоплю її розрізами вгору.

  • 4
    Посипаємо картоплю спеціями хмелі-сунелі, перцем і сіллю.
    Картофель в мундире, запеченный в духовке

  • 5
    Запечатуємо сковорідку фольгою, і зубочисткою робимо в ній отвори для циркуляції повітря.
    Картофель в мундире, запеченный в духовке

  • 6
    В заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів, відправляємо запікатися наш картоплю. Час готування варіюється від 30 хвилин до 1 години, все залежить від розміру бульб.

  • 7
    Я використовувала великі картоплини, і запікала їх 45 хвилин. Потім зняла кришку з фольги і відправила картоплю в духовку ще на 15 хвилин, щоб він підрум'янився.
    Картофель в мундире, запеченный в духовке

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок