Тефтелі в томатно-сметанному соусі

Обід

Тефтелі в томатно-сметанному соусі

Тефтелі - самодостатнє м'ясне блюдо, яке містить м'ясо і різну крупу. Тому до тефтелі, як правило, не потрібно гарнір. Його замінює хороший соус, який надає тефтелі особливий смак.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Фарш м'ясний
400 грам

Рис відварений
150 грам

Цибуля ріпчаста
Головки

Часник
3 зубчики

Сметана 20% жирності
100 грам

Кетчуп
100 грам

Рослинна олія
4 столові ложки

Перець чорний мелений
Чайні ложки

Хмелі-сунелі
Чайні ложки

Сіль
Чайні ложки

Зелень
Пучка

Борошно пшенична
3 столових ложки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Приготуємо рослинне (краще оливкова) олія для смаження, половинку великої цибулини і три зубчики часнику. Почистимо цибулю і часник.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 2
    Необхідно відварити майже до готовності одну третину склянки рису і охолодити його.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 3
    Можна використовувати готовий фарш, який удосталь є на прилавках магазинів. Краще брати фарш з двох видів м'яса, яловичини і свинини. Хоча, тефтелі з яловичини мають свої переваги. Заморожений фарш необхідно відтанути.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 4
    Дрібно нарубим цибулю і часник ножем. Можна перекрутити разом з фаршем на звичайній м'ясорубці. Додамо відварений рис, сіль, мелений чорний перець і ретельно перемішати фарш руками.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 5
    Смочим руки водою і починаємо ліпити тефтелі. Їх класична форма - сплющені кулі.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 6
    Обвалюємо готові тефтелі в борошні. Можна використовувати панірувальні сухарі. Розжарюємо кілька столових ложок рослинного масла на сковороді і обсмажуємо тефтелі з кожної сторони. Можна трохи загасити їх, накривши сковороду кришкою. Через півгодини готові тефтелі. Виймаємо їх з сковороди.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 7
    Готуємо компоненти для соусу. Півсклянки кетчупу виливаємо в сковороду, де смажилися тефтелі. Далі додаємо три-чотири столові ложки сметани, можна замінити кефіром. Можна розвести водою і додати сухі вершки. Будь-який молочний продукт. Додамо хмелі-сунелі, сіль і гострий перець за смаком. Кип'ятимо всі разом не більше 5 хвилин. Молочно-томатний соус готовий.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • 8
    Подаємо тефтелі, полив їх соусом і прикрасивши гілочками свіжої зелені. Гарнір до них можна не подавати.
    Тефтели в томатно-сметанном соусе

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок