Болгарський перець для фарширування на зиму

Консервація

Болгарський перець для фарширування на зиму

Відмінний рецепт перцю для фарширування на зиму.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
5

Перець болгарський (зелений)
5 кілограм

Оцет 9%
1 склянка

Цукор
1 склянка

Сіль
1 склянка

Рослинна олія
1 склянка

Часник
15 зубчиків

Кріп
1 пучок



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для приготування страви необхідно помити плоди і очистити їх від плодоніжок і насіння. Приготувати маринад із трьох літрів води, оцту, цукру, соняшникової олії та солі. Після закипання помістити перці в маринад. Не потрібно зменшувати кількість інгредієнтів. Готову страву виходить смачним і зовсім не кислим.
    Болгарский перец для фарширования на зиму

  • 2
    Маринаду з трьох літрів води вистачає для приготування п'яти кілограмів перцю, тобто п'яти літрових банок. Проварити п'ять хвилин і вийняти шумівкою. Стручки не повинні розвалюватися. Їх відварюють, щоб можна було без зусиль скласти стручки в банки. Після охолодження викласти перці в вимиті банки. В одну літрову банку влазить кілограм перцю. Так відварюють всі стручки в одному маринаді. Розсіл не виливати, він знадобиться для подальшого приготування.
    Болгарский перец для фарширования на зиму

  • 3
    Для приготування заправки потрібно часник очистити і натерти його на дрібній тертці або на часникодавці. Дрібно порубати зелень кропу або петрушки. У кожну банку покласти часник і зелень. На одну банку достатньо трьох зубчиків. Залити перці маринадом, в якому вони варилися, накрити банки кришками. У велику каструлю налити воду і довести її до кипіння.
    Болгарский перец для фарширования на зиму

  • 4
    Поставити банки з кришками і стерилізувати 15 хвилин. Закатати. Такий перець можна використовувати для приготування перших страв і овочевого рагу. Але він підійде і в якості закуски. Для цього перед подачею на стіл його треба порізати. Завдяки наявності часнику і кропу, перець має пікантний смак.
    Болгарский перец для фарширования на зиму

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок