Смачні консервовані огірки на зиму

Консервація

Смачні консервовані огірки на зиму

Огірки виходять хрусткі та смачні. Спеції та інгредієнти підібрані ідеально.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
3

Огірок свіжий
3 кілограми

Лист хрону
3 штуки

Корінь хрону
1 штука

Кріп
3 стебла

Часник
1 головка

Оцет 9%
Склянки

Цукор
1 їдальня ложка

Сіль
4 столові ложки

Вода
3 літра



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Огірки взяти сорти "корнішон" гарненько промити їх водою. Так само промити листя хрону і стебла кропу, а головку часнику очистити від лушпиння. Корінь хрону очистити від шкірки. Підготувати банки - прожарити в духовці або в мікрохвильовій печі. В рецепті використані літрові банки.

  • 2
    Краще поставити банки на рушник або іншу тканину, помістити на дно кріп, корінь хрону і часник в рівних кількостях.
    Вкусные консервированные огурцы на зиму

  • 3
    Огірки утрамбувати як можна щільніше один до одного, наверх у кожну банку покласти лист хрону. Заливаємо окропом, в такому стані залишаємо огірки хвилин на десять. Потім воду зливаємо і приготуємо розсіл.
    Вкусные консервированные огурцы на зиму

  • 4
    Заливаємо розсолом, який готується так: закип'ятити три літри води, покласти заявлена кількість солі і цукру (заважати до повного розчинення), наприкінці влити оцет і перемішати. Знімаємо з плити і відразу заливаємо огірки. Закочує банки, перевертаємо вниз кришкою, накриваємо чим-небудь теплим (наприклад, плед) і залишаємо до повного охолодження, потім прибираємо в комору на зберігання.
    Вкусные консервированные огурцы на зиму

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок