Сливово - яблучний джем

Консервація

Сливово - яблучний джем

Цей джем зберігає смак сливи, який відтіняє нотка яблука. Можна використовувати в різних видах випічки і просто накладати на тости або свіжий батон.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
10

Слива свіжа (заморожена)
1 кілограм

Яблуко
2 штуки

Цукор
200 грам



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Вимиті стиглі сливи, у мене сорт угорка, очищаємо від шкірки і звільняємо від кісточок. Викладаємо сливи в каструлю, де будемо варити джем.
    Сливово - яблочный джем

  • 2
    Великі кисло-солодкі яблука (якщо маленькі візьміть 4 штуки) очищаємо від шкірки і серцевини і нарізаємо маленькими кубиками, приблизно за 1 див.
    Сливово - яблочный джем

  • 3
    Яблука перекладаємо до сливам і вмикаємо вогонь.
    Сливово - яблочный джем

  • 4
    Засипаємо цукор і перемішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли джем прокипить пару хвилин, потрібно знімати ложкою з'явилася пінку.
    Сливово - яблочный джем

  • 5
    Вогонь не повинен бути сильний. Заважаємо джем періодично, щоб не підгорів. Коли яблука стануть прозорими, а рідина в джемі трохи увариться - вимикаємо вогонь.
    Сливово - яблочный джем

  • 6
    Час варіння приблизно 30 хвилин. Якщо готуємо на зиму, то закатуємо джем гарячим в стерилізовані банки. Так як джем вариться без шкурок, то колір виходить жовтуватий, а не сливовий, але дуже смачний.
    Сливово - яблочный джем

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок