Вівсяна коврижка з чорною смородиною

Випічка

Вівсяна коврижка з чорною смородиною

Хочеться побалувати своїх рідних смачною і максимально корисною випічкою? Приготування даної пряники не зажадає від вас особливих кулінарного таланту і не відніме багато часу.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
12

Яйце куряче
1 штука

Цукор
5 столових ложок

Молоко 2,5% жирності
150 мілілітрів

Масло вершкове
125 грам

Цукор ванільний
25 грам

Сіль
щіпка

Вівсяні пластівці
1,3 склянки

Борошно пшенична
1,5 склянки

Сода харчова
Чайні ложки

Чорна смородина
250 грам

Кориця
1 чайна ложка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Спочатку моєму смородину і відкидаємо на друшляк, щоб вся вода стекла з ягід. А вершкове масло розтоплюємо в каструлі на помірному вогні і відставляємо в сторону остигати.

  • 2
    Тепер приступаємо до приготування тіста. Розбиваємо яйце в іншу каструлю і збиваємо його разом з 4 ст. л. цукру. Потім додаємо молоко і продовжуємо збивати до однорідної маси.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 3
    Далі вливаємо тепле вершкове масло, додаємо ванільний цукор і щіпку солі. Все знову збиваємо, а потім всипаємо вівсяні пластівці.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 4
    Потім додаємо просіяне борошно і соду. Все ретельно перемішуємо. Тісто для пряників готово. Залишаємо його на 15 хвилин у спокої, щоб настоялося.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 5
    В окремій тарілці змішуємо 1 ч. л. кориці, 1 ст. л. цукру.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 6
    Тепер в тісто висипаємо смородину, акуратно перемішуємо і викладаємо все у форму для випічки, змащену маслом. Розрівнюємо.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 7
    Зверху посипаємо сумішшю кориці з цукром. Випікаємо коврижку приблизно за 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність визначаємо за допомогою дерев'яної зубочистки - вона повинна вийти з пирога сухий. Коврижку охолодити у формі, а потім дуже акуратно дістаємо її, тому що вона дуже ніжна.
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • 8
    Коврижка виходить досить кислою, тому краще їсти її з солодким чаєм. Приємного апетиту!
    Овсяная коврижка с черной смородиной

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок