Макарони з фаршем і грибами

Другі страви

Макарони з фаршем і грибами

Відварні макаронні вироби з підсмаженою або відварною фаршем - це популярна в народі блюдо. Проста, корисна і поживна їжа. Недарма блюдо так популярно на флоті і в армії. Додамо до фаршу гриби.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Макарони "Пір'я"
400 грам

Фарш яловичий
250 грам

Печериці консервовані
150 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Сіль
1 чайна ложка

Вода
1590 мілілітрів

Рослинна олія
3 столових ложки

Приправа для м'яса
1 чайна ложка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    В першу чергу необхідно поставити на вогонь 1.5 літра води в каструлі і трохи посолити воду. Приготуємо макаронні вироби. Я вибрав «пір'я». Як тільки закипить вода, можна опускати туди макарони і перешкодити лопаткою. На всяк випадок, від можливого злипання макаронів.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 2
    Візьмемо велику цибулину і трохи відталого фаршу. Для макаронів по-флотськи зазвичай використовується яловичий фарш. Є в ньому особливий смак. Поставимо сковорідку на вогонь і додамо в неї дві столові ложки рослинної олії. Спробуємо розділити фарш руками на шматочки і покладемо їх у сковороду.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 3
    Додамо сіль і трохи обсмажимо фарш. Постійно помішуємо фарш лопаткою або ложкою.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 4
    Сильно обсмажувати фарш не потрібно. Додаємо в сковорідку півсклянки води і переводимо наш фарш в режим гасіння на слабкому вогні. Ніщо так не псує це блюдо, як жорсткий недоваренный фарш. Тому будемо гасити його хвилин 45.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 5
    Візьмемо іншу сковорідку і додамо в неї столову ложку рослинної олії. Ставимо її на розігрів. В цей час дрібно наріжемо консервовані печериці та цибулю.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 6
    Обсмажимо гриби з цибулею на середньому вогні.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 7
    Додамо цибульно-грибну піджарку в сковорідку з фаршем. Всі перемішаємо і будемо тушкувати на малому вогні до повного розм'якшення фаршу. Перевіряємо фарш на сіль, при необхідності можна додати. Додаємо чайну ложку будь-якої приправи для м'яса або овочевий.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 8
    У цей час приспіли наші пір'я. Їх необхідно звільнити від води, коли вони знаходяться в трохи недоваренном стані. Зливаємо воду. Макарони готові прийняти фарш.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 9
    Фарш теж приїхав. Він став досить м'яким і розсипчастим.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 10
    Впевненим рухом досвідченого корабельного кока змішуємо фарш з макаронами. Просто висипаємо його в каструлю з макаронами і зливаємо з сковорідки всі масла і соки. Перемішуємо вміст каструлі.
    Макароны с фаршем и грибами

  • 11
    Макарони з фаршем і грибами готові. Подаємо їх у розпеченому вигляді. Можна прикрасити страву зеленню. Гарні до таких макаронів різноманітні томатні соуси і аджики. Дивно, але вживання хліба при цьому надає страві більш яскравий смак. Нормальним явищем буде подача до макаронів солодкого компоту із сухофруктів. Після такого обіду скасовуються всі бунти на кораблі. Це точно.
    Макароны с фаршем и грибами

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок