Чайний кекс

Сніданок

Чайний кекс

Такий кекс готується на чайній заварці, саму заварку можна вибирати за смаком. Ідеальний для буденного десерту, відмінно піде з тим же чаєм або іншими напоями.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Чай чорний
1 їдальня ложка

Вода
Склянки

Яйце куряче
1 штука

Цукор
Склянки

Масло вершкове
50 грам

Розпушувач
1 їдальня ложка

Борошно пшенична
1 склянка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Улюблений чай попередньо залити окропом і настояти мінімум 15 або 30 хвилин. Потім охолоджену заварку процідити.

  • 2
    Яйце і цукор гарненько збити (краще міксером, міксером або блендером).
    Чайный кекс

  • 3
    Масло (краще розм'якшене) додати до збитої суміші і продовжити збивати.
    Чайный кекс

  • 4
    В іншій ємності борошно пшеничне перемішати з розпушувачем.
    Чайный кекс

  • 5
    Влити туди, помішуючи, заварку і маслянно-яєчно-цукрову суміш.
    Чайный кекс

  • 6
    Отримане в результаті тісто перекласти у форму для кексу. Якщо форма силіконова, то скропити її водою, якщо тефлонова або інша, то краще все-таки змастити маслом.
    Чайный кекс

  • 7
    При 170-180 (максимум 200) градусах випікати кексик близько 35 хвилин.
    Чайный кекс

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок