Вишневий кисіль

Десерти

Вишневий кисіль

Кисіль - це не тільки смачний і корисний напій, але і чудова підливка до запіканок, сирників, вареників, сиру або каш.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Вишня свіжа (заморожена)
300 грам

Вода
1,5 літра

Цукор
5 столових ложок

Крохмаль картопляний
2 столових ложки

Лимонна кислота
щіпка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Кисіль можна приготувати на основі будь-якого компоту або морсу. Для киселю вишневого потрібні, насамперед, ягоди вишні. У сезон можна використати свіжі ягоди. В інший час року кисіль нескладно зварити з заморожених, сушених або консервованих вишень.

  • 2
    Якщо Ви заморожуєте на зиму вишні, їх потрібно, для початку, розморозити.
    Вишневый кисель

  • 3
    Потім з ягід варимо традиційний солодкий компот. Для цього достатньо закип'ятити воду, всипати цукор і опустити в окріп вишні. Коли вода закипить, каструлю можна знімати з вогню.
    Вишневый кисель

  • 4
    Ягоди з компоту потрібно буде витягти. Простіше всього це зробити, пропустивши компот крізь друшляк.
    Вишневый кисель

  • 5
    Компот без ягід знову ставимо на вогонь, а тим часом крохмаль розводимо в склянці холодної води.
    Вишневый кисель

  • 6
    Коли компот до кипіння, тонкою цівкою, помішуючи рідина в каструлі, введемо суміш крохмалю в окріп.
    Вишневый кисель

  • 7
    Чекаємо, коли закипить і знімаємо каструлю з вогню.
    Вишневый кисель

  • 8
    В якості напою кисіль вживається в холодному вигляді.
    Вишневый кисель

  • 9
    Для того, щоб використовувати кисіль як підливи, його можна зробити гущі, додавши більше крохмалю. Самий звичайний сир перетворюється на десерт, якщо залити його густим киселем.
    Вишневый кисель

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок