Грузді, засолені холодним способом

Страви з овочей

Грузді, засолені холодним способом

Солоні грузді, мабуть, самі смачні гриби, які готуються дуже простим і недорогим способом.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
50

Лісові гриби
5 кілограм

Сіль
2 склянки

Кріп сушений
150 грам

Лист смородини
10 штук

Вишневий лист
10 штук

Часник
10 зубчиків

Перець духмяний
1 чайна ложка

Лавровий лист
5 штук

Лист хрону
5 штук



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Почнемо з очищення принесені з лісу груздів від всього, що до них прилипло і видалення ніжок. Для засолювання використовуємо тільки капелюшки.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • 2
    Найбільші капелюшки ділимо на сегменти, щоб вони не разломались і не раскрошились. Замочуємо у воді, щоб все непотрібне легко відійшла від грибів. Часто міняємо воду, переглядаючи і домываем гриби. Ті забруднення, які не відходять, можна зіскоблити.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • 3
    Далі не менш трьох днів, а краще - п'ять, вимочуємо грузді, щоб з них вийшов гіркий сік. Міняємо Воду три-чотири рази на добу. Щоб переконатися в тому, що грузді не гірчать, можна пожувати шматочок гриба і виплюнути.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • 4
    Приготувавши всі спеції і сіль, пересипаємо ними скибочки грибів і ставимо їх на тиждень заквашиваться під гніт.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • 5
    Через тиждень беремо чисті банки. На дно кладемо листя вишні і смородини. Дуже щільно укладаємо гриби в банки. Під саму кришку - гілочки кропу і шматочки листя хрону. Ними підпираємо грузді, щоб всі вони були покриті розсолом. Ті, що не будуть покриті, незабаром потемніють.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • 6
    Готові грузді будуть через 40 днів. Якщо вони здадуться занадто солоними, можна вимочити в молоці або воді.
    Грузди, засоленные холодным способом

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок