Картопляний суп з вершками по-японськи

Супи

Картопляний суп з вершками по-японськи

З картоплі готується безліч страв, у тому числі і супи. Особливо добре картопля поєднується з усіма видами м'яса і птиці. В Японії картопляний суп готують з вершками на курячому бульйоні.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Грудка куряча
1 штука

Рис
2 столових ложки

Картопля
3 штуки

Цибуля ріпчаста
1 головка

Соус соєвий
2 чайних ложки

Кінза
2 чайних ложки

Вершки 10%
1 склянка

Масло вершкове
75 грам

Сіль
Чайні ложки

Вода
1,5 літра

Петрушка
1 стебло



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Візьмемо курячу грудку або її частину. Наберемо в каструлю 1,5 літра води, додамо сіль і поставимо варитися нашу курку хвилин на 40. У курячий бульйон в процесі варіння можна додати трохи сушеної зелені і коріння петрушки.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 2
    Коли шматок курки буде готовий, його необхідно вийняти з бульйону, а сам бульйон бажано процідити. Знову ставимо бульйон на вогонь і починаємо готувати японський картопляний суп.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 3
    Основні компоненти цього супу - рис і картоплю. Причому рису беремо не більше 2-х столових ложок з верхом. Запускаємо рис в курячий бульйон. Картоплі повинно бути багато. Промиваємо і чистимо три великі картоплини. Їх необхідно розрізати навпіл. Не дрібнити! Якщо картопля дрібний, то краще його взагалі не різати. У цьому весь сенс японського супу. Картопля вариться в бульйоні, але, завдяки великим шматках, повністю зберігає свій смак. Додамо картоплю в суп. Наріжемо лук і теж додаємо в каструлю.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 4
    Коли картопля майже зварився, необхідно витягнути його з супу в окрему глибоку посуд і дати йому трохи охолонути. Суп на час можна прибрати з вогню.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 5
    Розтираємо відварену картоплю в пюре. Це можна зробити на блендері. Можна просто картоплю потовкти товкачем.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 6
    Додаємо в картопляне пюре склянку вершків і ретельно перемішуємо.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 7
    Додаємо в пюре дві столові ложки соєвого соусу. Ще раз все перемішуємо і вливаємо в курячий бульйон з рисом. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо суп до кипіння.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 8
    Додаємо в суп 75 г вершкового масла і дві чайних ложки сушеної кінзи. Варимо все разом приблизно 2-3 хвилини і знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо суп кришкою і даємо йому настоятися.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • 9
    Картопляний суп з вершками по-японськи готовий. Необхідно нащипати холодного відвареного білого м'яса курки і подавати його разом з супом. До супу бажані саморобні невеликі грінки. Прикрашаємо суп листочками петрушки. Технологія приготування вершкового картопляного пюре з поверненням його в суп надала абсолютно незвичайний і приємний смак цього блюда.
    Картофельный суп со сливками по-японски

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок