Борщ на кісточках

Перші страви

Борщ на кісточках

Борщ. Класична українська страва. Справжній сільський, наваристий м'ясний борщ з пампушками замінить і перше, і друге блюдо. У міських умовах можна відтворити лише образ-подоба того борщу.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Свинина
300 грам

Капуста квашена
150 грам

Буряк
150 грам

Морква
150 грам

Цибуля ріпчаста
Головки

Перець червоний гострий солоний
1 штука

Картопля
250 грам

Кетчуп
150 грам

Хмелі-сунелі
на кінчику ножа

Лавровий лист
2 штуки

Сало
40 грам

Часник
4 зубчики

Зелень
Пучка

Сіль
Чайні ложки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Свинячі антрекоти - це незамінна річ для приготування нежирного шашлику в польових умовах. Знавці стверджують, що справжній шашлик повинен бути на кісточці. Можливо і так. Але набагато зручніше їсти м'ясну м'якоть. А кісточки не пропадуть. Такі кісточки із залишеним на них м'ясом будуть основою для прекрасного бульйону. Наливаємо 1.5 літра води, солимо її і варимо бульйон.
    Борщ на косточках

  • 2
    Борщ неможливий без буряка, великий буряків, яка поряд з томатом, робить колір цієї страви. Моркву і цибулю такі самі необхідні компоненти. Всі овочі потрібно промити і почистити. Червоний гострий перчик кладуть у каструлю. Насіння краще прибрати. З перцем треба проявити обережність і такт. Не всі можуть їсти гострі страви. Ріжемо моркву і буряк і додаємо в готовий м'ясний бульйон. Ці овочі, перед закладкою, можна обсмажити окремо. А можна цього і не робити.
    Борщ на косточках

  • 3
    Капуста краще квашена, хоча можна покласти і свіжу. Деякі ортодокси варять борщ з їх суміші. Закладаємо капусту в борщ.
    Борщ на косточках

  • 4
    Справжні помідори для борщу можна купити тільки в літній період. Пластмасові тепличні помідори зовсім не придатні. Їх краще замінити натуральної томат-пастою або кетчупом перевірених марок. Кетчуп-лечо, зі своїм складним складом, найбільш підходить для борщу. Закладаємо кетчуп.
    Борщ на косточках

  • 5
    Промиваємо і чистимо картоплю, ріжемо на кубики і закладаємо в борщ, після того, як морква, буряк і капуста майже зварилися.
    Борщ на косточках

  • 6
    Настала черга головного компонента борщу - солоного сала. Тут без обсмажування не обійтися.
    Борщ на косточках

  • 7
    Дрібно ріжемо сало і цибулю і обсмажуємо їх до появи рум'янцю. Закладаємо заправку в борщ.
    Борщ на косточках

  • 8
    Варимо всі компоненти кілька хвилин. Додаємо роздавлений часник, лавровий лист і зелень. Існує ще один компонент. Особливий сільський компонент борщу - старе заветренное, жовтаве сало. Він ріжеться в невеликій кількості на дрібні кубики і кладуть у борщ. Такі речі краще узгоджувати з тими, хто буде їсти цей борщ. Не всім дано зрозуміти аромат і шарм, який додасть борщу старе сало.
    Борщ на косточках

  • 9
    Подаємо борщ зі сметаною або майонезом. Прикрашаємо зеленню.
    Борщ на косточках

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок