Сьомга, запечена у фользі

Страви з риби

Сьомга, запечена у фользі

Сьомга, запечена у фользі на подушці з моркви по-корейськи і цибулі. Це просте, але смачне і корисне блюдо стане прикрасою святкового столу або романтичної вечері.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Сьомга свіжа
500 грам

Морква по-корейськи
200 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Лимон
1 штука

Сік лимона
за смаком

Рослинна олія
6 чайних ложок

Сир твердий
100 грам

Болгарський перець
1 штука

Сіль
за смаком

Перець чорний мелений
за смаком

Спеції
за смаком

Кріп
3 стебла

Часник
2 зубчики



    Покрокова інструкція:



  • 1
    На півкілограма сьомги у мене вийшло 6 шматочків. Рибу миємо, якщо є залишки луски - прибираємо їх, обсушуємо кожен шматок, солимо, перчимо і натираємо спеціями за смаком.
    Семга, запеченная в фольге

  • 2
    Ріжемо цибулю півкільцями, моркву, якщо вона довга, і часник. Морква бажано брати не дуже гостру і пряну, щоб не перебивала смак риби в готовому блюді. Лимон ріжемо кільцями по кількості шматків. З решти видавлюємо сік лимона і збризкуємо сьомгу.
    Семга, запеченная в фольге

  • 3
    На підготовлені шматки фольги викладаємо моркву, цибулю і часник. Зверху кладемо шматочки сьомги.
    Семга, запеченная в фольге

  • 4
    На рибу кладемо червоний болгарський перець і часточку лимона. Перець можна використовувати свіжий, а можна заморожений, якщо морозите на зиму.
    Семга, запеченная в фольге

  • 5
    Загортаємо кожен шматочок у фольгу конвертиком, перед цим наливши в кожен по чайній ложці рослинного масла.
    Семга, запеченная в фольге

  • 6
    Ставимо сьомгу в розігріту до 160-180 градусів духовку на 30 хвилин. Але риба може бути готова і раніше, в залежності від розміру шматочки. Так що раджу через кожні 10 хвилин перевіряти готовність. Коли риба буде готова, дістаємо з духовки, розгортаємо конвертики, відкладаємо в сторону лимон і посипаємо готову гарячу рибу сиром і кропом.
    Семга, запеченная в фольге

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок