Літо - саме час взяти вудки і посидіти рано вранці біля річки. На жаль, не завжди рибна удача була на нашій стороні. Але, і маленьку рибку можна чудово використовувати. Наприклад, просто засушити її.
Інгредієнти:
Кількість порцій: 1
Сіль 3 столових ложки
Риба плотва 300 грам
Покрокова інструкція:
1 Рибну дрібниця (плотва, уклейка, густерка, голавчик - правда, в кожному регіоні рибу називають по-різному) промити, перекласти в чашу. За бажанням можна видалити нутрощі. Засипаємо рибну дрібниця сіллю.
2 Накриваємо тарілкою і ставимо невеликий вантаж. В такому стані риба повинна провести не менше двох діб.
3 Потім рибу промити і розкласти на поверхню, застелену газетою або папером. Зверху накрити ще одним шаром. Залишити сушитися дня на 4-5. Хтось любить розвішувати рибу. У цьому випадку краще скористатися волосінню.