Ледачі чаклуни

Обід

Ледачі чаклуни

Чаклунами взагалі-то називають одну з білоруських страв, яке нагадує драник з курячим або свинячим фаршем всередині. А я практикую більш ледачий і швидкий варіант.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
18

Картопля
1 кілограм

Філе куряче
400 грам

Борошно пшенична
2 столових ложки

Соняшникова олія
за смаком

Яйце куряче
2 штуки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для приготування таких чаклунів потрібно взяти грамів триста або чотириста курячого філе (або ж можна використовувати для чаклунів індичку або свинину), пара яєць, близько кілограма картоплі, пара столових ложечок борошна і трішечки масла для обсмажування.
    Ленивые колдуны

  • 2
    Філе перекручуємо в комбайні або блендером, потім додаємо в одержаний фаршик пару яєць і ще збиваємо.
    Ленивые колдуны

  • 3
    Картопля старанно трьом на самій-пресамой маленькій тертці, віджимаємо добряче надлишки соку, потім змішуємо з курячим (або свинячим/индюшиным) фаршем, додаємо трохи борошна. Ще раз гарненько вимішуємо.
    Ленивые колдуны

  • 4
    Набираємо фаршик і викладаємо ложкою невеликими лепешечками на гарячу сковородочку, готуємо як оладки.
    Ленивые колдуны

  • 5
    Тримаємо на невеликому вогні, поки не побачите рум'яну і хрустку скоринку.
    Ленивые колдуны

  • 6
    До столу чаклуни подаємо тільки зі свіжої сметанкою і ще можна додати салатику. Попереджаю - цих чаклунів не залишається ніколи, з'їдають все до останнього! Та ще і з трепетом заглянуть в сковорідку - не завялялся там випадком хоча б один рум'яний і хрусткий колдунчик?! Приємного апетиту!
    Ленивые колдуны

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок