Для того, щоб рис басматі приготувався жовтим, зовсім не обов'язково купувати рис жовтого кольору. Досить додати до нього приправу куркума. Можна і звичайний рис взяти, але басматі красивіше.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
3 Рис басматі 200 грам
|
Вода 600 мілілітрів
|
Оливкова олія 1 їдальня ложка
|
Куркума за смаком
|
Сіль за смаком
|
Покрокова інструкція:
1
Мою басматі в теплій водичці, пересипаю в каструльку свого мультиповара.
2
Кладу сіль, додаю воду, оливкова олія (можна замінити шматочком вершкового) і ложку приправи куркума.
3
Розмішую весь вміст чаші, закриваю мультю і включаю на ній режим, який називається "Гречка". Ця пр-ма для приготування розсипчастих круп, і на деяких мультиварках так і називається - "Крупа".
4
Після сигналу мультиповара про закінчення приготування (у мене це 45 хвилин займає), відкриваю кришку.
5
Виходить веселенький і смачненький гарнір, його вже можна подавати.