Кугель

Вечеря

Кугель

Національне Литовське дуже смачне і ситне блюдо з картоплі для всієї родини.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Картопля
2 кілограми

Грудинка свиняча копчена
200 грам

Цибуля ріпчаста
2 штуки

Рослинна олія
2 столових ложки

Вершки 20%
200 мілілітрів

Сіль
2 чайних ложки

Перець чорний мелений
Чайні ложки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Включити духовку на 190°C і залишити нагріватися. Грудинку і цибулю дрібно порізати(не дуже дрібно треба,дивись фото) і обсмажити на сковороді 10 хв. У каструлі розігріваємо вершки (майже до кипіння). P. S. замість вершків можна використовувати молоко
    Кугель

  • 2
    Половину картоплі натираємо на крупній тертці,решту на "сирній" тертці.Зливаємо сік, що виділився,залишаючи на дні осів крохмаль.У натертий картоплю заливаємо гарячі вершки і перемішуємо їх.Додаємо обсмажені цибулю з усіма жирами.Посолити поперчити.
    Кугель

  • 3
    Змастити форму для випічки рослинним маслом,перелити масу в підготовлену форму і вирівнюємо поверхню.
    Кугель

  • 4
    Приємного апетиту!Сподіваюся вам сподобається!
    Кугель

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок