Швидке засолення огірків

Консервація

Швидке засолення огірків

Пропонується рецепт швидкого засолу огірків, який здійснюється безпосередньо на присадибній ділянці. Такий посол дозволяє засолити некондиційні огірки (перерослі тощо) і використати їх.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Огірок свіжий
2 кілограми

Сіль
2 столових ложки

Кріп
1 пучок

Стрілки часнику
1 пучок

Часник
1 головка

Лавровий лист
1 штука

Перець духмяний
3 штуки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Огірки ростуть дуже швидко, коли достатньо світла, вологи та тепла. Виникає проблема - під час відвідувань дачі по вихідним дням, завжди наростають великі огірки. Вони не придатні для засолення в зиму. Але їх можна моментально замолосолить та вжити за призначенням вже через 5-7 годин. Огірки вміють ховати своє тіло. Якщо цей огірок не зірвати, то через 7 днів він буде розміром з невеликий кабачок.
    Быстрый засол огурцов

  • 2
    Промиваємо огірки холодною водою, обов'язково протираємо їх при цьому руками або губкою. Проводимо відбір найбільш дрібних і якісних огірочків для тривалого засолу. Всі великі, криві та інші некондиційні плоди придатні для експрес-засолу.
    Быстрый засол огурцов

  • 3
    Ретельно промиваємо 3-х літрову банку. Стерилізувати її немає необхідності. Вона спорожніє за кілька днів. Викопаємо одну головку часнику з листям. У засолення можна додати і його стрілки. Нарвем дорослий кріп з парасольками. Цього цілком достатньо для отримання чудового аромату і смаку малосольних огірків. Для тривалого зберігання можна покласти в банку 2 листків чорної смородини і трохи листків хрону. Слід пам'ятати, що велика кількість кореня хрону або його листа призведе до розм'якшення огірків.
    Быстрый засол огурцов

  • 4
    Ріжемо великі огірки на половинки. Для прискорення засолу кінці огірків теж необхідно піддати обрізанню. Набиваємо банку. Закладаємо туди кріп з часником. Листя і стрілки часнику ріжемо на кілька шматків. Основна робота зроблена. Можна переміщатися в будинок.
    Быстрый засол огурцов

  • 5
    Наявні в продажу готові сухі суміші для засолу огірків більше придатні для отримання маринованих плодів. Ми обмежимося трьома горошинами перцю і одним лавровим листом. Солі достатньо 2-х столових ложок. Цукор при такому посолі не використовується, оцет - теж. Розводимо сіль в склянці з окропом і заливаємо в огірки. Цим же окропом повільно і обережно заливаємо всю банку. Закочувати її кришкою немає необхідності. Просто закрити капроновою кришкою і покрутити два рази банку прямо на столі, у вертикальному положенні. Якщо це зробити в п'ятницю ввечері, то в суботу вранці малосольні огірки вже будуть готові.
    Быстрый засол огурцов

  • 6
    Їх аромат і смак нікого не залишає байдужим. Невеликі наші зусилля призвели до повної зміни (поліпшення) смаку вже приїлися свіжих огірків. Вони гарні і самі по собі, а з картопляним пюре - просто чудові. Деякі поціновувачі смаку вживають малосольні огірки з сільської сметаною і свіжим хлібом.
    Быстрый засол огурцов

  • 7
    Найбільш просунута частина дорослого населення після городніх робіт з устатку, дозволяє собі таке поєднання продуктів. В цьому випадку не переїсти малосольних огірків, допомагає почуття міри і сила волі.
    Быстрый засол огурцов

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок