Сайра свіжа в мікрохвильовці під майонезом

Страви з риби

Сайра свіжа в мікрохвильовці під майонезом

Всім відома ця морська риба в однойменних консерви у власному соку або в маслі. Свіжа сайра зустрічається рідше. Ця смачна рибка готується в будь-якому вигляді, в тому числі і в мікрохвильовці.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
1

Сайра свіжа
1 штука

Рослинна олія
1 їдальня ложка

Майонез
50 мілілітрів

Лавровий лист
1 штука

Кріп сушений
за смаком

Цибуля ріпчаста
1 головка

Перець чорний мелений
на кінчику ножа



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Необхідно промити цю вузьку і довгу рибу, розрізати черевце і видалити кишки (яких майже не видно). Голову і хвіст краще відрізати. Сайра надзвичайно легка в обробці. Вона ніби спеціально створена для кулінарів. Чистимо цибулю, заздалегідь готуємо чорний мелений перець і трохи солі.
    Сайра свежая в микроволновке с под майонезом

  • 2
    У чашці із тугоплавкого скла збираємо всі компоненти нашого страви. Викладаємо сайру, розрізану на невеликі шматки, нарізану цибулю. Додаємо трохи олії. Солимо і перчимо за смаком. Кладемо в посуд лавровий лист для аромату і густо заливаємо майбутнє страва будь майонезом. Зверху посипаємо будь сушеної зеленню. Найкраще підходить до рибі сушений кріп.
    Сайра свежая в микроволновке с под майонезом

  • 3
    Перед приміщенням в мікрохвильовку, необхідно додати в посуд одну третину склянки води. Накриваємо кришкою і ставимо мікрохвильову піч на 70 відсотків потужності. Час приготування 12-15 хвилин. Блюдо готове. Соковита риба на пару, з великою кількістю природного підлива може бути самостійною стравою. Будь-гарнір (рис, картопля, овочі) зробить смак тушкованої в мікрохвильовці сайри набагато цікавіше.
    Сайра свежая в микроволновке с под майонезом

  • 4
    Подавати в тарілці середньої глибини. На гарнір можна покласти пластики тушкованої картоплі і трохи овочевої суміші, приготовленої в гострому томатному підливі.
    Сайра свежая в микроволновке с под майонезом

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок