Суп-пюре овочевий з грибами

Супи

Суп-пюре овочевий з грибами

Овочеві супи-пюре дуже популярні в країнах Європи. Поступово і у нас це блюдо з ресторанного меню переміщується на домашні кухні. У даному рецепті суп-пюре з овочів готується на грибному бульйоні.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Білий гриб сушений
75 грам

Капуста білоголова
200 грам

Кабачок
200 грам

Картопля
2 штуки

Морква
Штуки

Цибуля ріпчаста
1 головка

Рослинна олія
1 їдальня ложка

Приправа (овочева)
Чайні ложки

Сіль
Чайні ложки

Лавровий лист
1 штука



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Про насичення ринку супами-пюре говорить побіжний огляд асортименту сухих супів в супермаркетах. Велика частина з них саме супи-пюре. До них пропонується величезний вибір готових грінок або сухариків. Зробимо домашній суп-пюре. Візьмемо жменю сушених білих грибів. Їх необхідно подрібнити будь-яким способом до шматочків розміром приблизно 1х1 див.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 2
    Сушені гриби можуть містити піщинки. Щоб видалити ці частинки, відкинемо гриби на друшляк і проллємо їх теплою водою, при цьому гриби перемішуємо рукою. Так гарантовано можна позбутися від домішок. Даємо воді стекти. Покладемо гриби в каструлю наллємо півтора літра води і поставимо каструлю на середній вогонь. Додамо трохи солі. Гриби повинні варитися в самоті не менше 30 хвилин.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 3
    Підготуємо овочі. Трохи кабачка, одна третину маленького качана капусти і пара картоплин повинні бути почищені і помиті.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 4
    Ріжемо кабачок і картоплю на кубики розміром приблизно 2х2 см і додаємо в каструлю з грибним бульйоном.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 5
    Ріжемо капусту на пластики і теж опускаємо в киплячий на малому вогні грибний бульйон.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 6
    Приготуємо половинку моркви і невелику цибулину. Промиємо і почистимо овочі. Вони будуть обсмажені на окремій сковорідці, як заправка для супу-пюре.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 7
    Помішуємо суп. До пюре ще далеко. Овочі повинні повністю зваритися. На це піде хвилин 35-40.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 8
    Розігріваємо одну столову ложку рослинної олії на сковорідці. Закладаємо в неї нарізані у вигляді соломки, морква і цибуля. Помішуючи, обсмажуємо овочі до готовності і додаємо їх в суп.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 9
    Суп майже готовий. Знімаємо його з вогню і даємо трохи охолонути. Частина води з супу википіла, це нам на руку (суп увійде в ємність блендера). Весь суп виливаємо в блендер. Гриби надали супу темний, майже кавовий колір.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 10
    Збиваємо суп і виливаємо його назад в каструлю. Суп-пюре вийшов густим надмірно, але став помітно світліше. Додаємо в блендер склянку кип'яченої води і збиваємо воду. Залишки овочевого пюре виливаємо разом з водою в каструлю. Блендер вимитий, густота супу зменшилася. Ставимо суп-пюре на вогонь і доводимо його до кипіння. Перевіряємо суп-пюре на сіль, додаємо її при необхідності. Заправляємо суп овочевими приправами і сушеної кінзою, додаємо лавровий лист.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • 11
    Суп-пюре овочевий з грибами готовий. Наливаємо його в глибоку тарілку. Можна подати в горщику. Прикрашаємо суп рубаною зеленню. Кладемо зовсім трохи зелені, щоб не перебити грибний запах. Сметана або майонез - на любителя. Гострі приправи подаємо на вимогу. До такого супу гарні сухарі, грінки або чіпси.
    Суп-пюре овощной с грибами

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок