Куряче рагу з мотивів чахохбілі

Другі страви

Куряче рагу з мотивів чахохбілі


Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Окіст курячий
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 головка

Часник
5 зубчиків

Перець болгарський (червоний)
150 грам

Помідори мариновані зелені
150 грам

Томатна паста
150 мілілітрів

Соус соєвий кисло-солодкий
40 мілілітрів

Перець червоний гострий солоний
1 штука

Грузинські приправи
1 чайна ложка

Сіль
Чайні ложки

Рослинна олія
3 столових ложки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Разрубаем курячий окорочок на невеликі шматки. У кожному шматочку бажана кісточка і шкіра.
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • 2
    Готуємо овочі до обжарке і гасіння. Чистимо цибулю і часник. Промиваємо і чистимо солодкий перець.
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • 3
    У класичному варіанті чахохбілі необхідні свіжі помідори, бажано вищої якості. Тепличні пластмасові помідори не годяться для цієї страви. Їх можна замінити маринованими зеленими помідорами з томатною пастою, плюс, трохи кисло-солодкого соєвого соусу для м'яса
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • 4
    У приготуванні чахохбілі важливо обсмажити шматочки курки на сковороді без додавання будь-якого жиру. Допускається кілька крапель рослинної олії. Обсмажуємо курку з усіх боків до готовності.
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • 5
    В іншій сковороді на рослинному маслі необхідно обсмажити нарізані овочі. Цибулю, червоний солодкий перець і зелені помідори. Помідори ріжемо дуже дрібно. Через 10 хвилин обсмажування додаємо в сковороду склянку води, томатну пасту, нарізаний гострий перчик і сухі грузинські приправи. Додаємо соєвий соус. Тушкуємо все разом хвилин 5. Після цього додаємо обсмажену курку і тушкуємо разом з овочами ще 10 хвилин. Солимо за смаком. За 1 хвилину до закінчення приготування додаємо роздавлений часник і лавровий лист. Блюдо готове.
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • 6
    Густа, насичена овочева підлива має аромат прянощів та часнику. Все це впитано шматочками курки. До цієї страви обов'язково потрібно подати свіжий лаваш. Він допоможе правильно з'їсти підливку. Це традиція.
    Куриное рагу по мотивам чахохбили

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок