Суп-пюре з кабачків

Перші страви, Супи

Суп-пюре з кабачків. Рецепт з фото


Якщо у вас є кабачок, то це універсальний продукт з якого можна приготувати запіканку, ікру, оладки, суп, варення, соління, печеня і багато іншого. Я буду готувати суп-пюре, дитина запросив.


Рецепт я використовую самий-самий простий, без всіляких «селери» та інших чудес «іноземної» кухні - і возитися лінь, та й не люблю я цю «кінзу» всяку. (Якщо, хто не знає, то все це «зонтичні рослини», читай - «коріандр», що з грецької означає - «клоп». Чим вони все і пахнуть. Вибачте)


Суп з кабачків виходить неймовірно ніжним з легким присмаком грибів - такий несподіваний смаковий ефект дає поєднання обсмаженого лука, кабачка і вершків. Кабачковий
крем-суп завжди йде на ура у дітвори, особливо з грінками.


Рецепт супу-пюре з кабачків :


Курячий бульйон 1 літр


250 грам 10% вершків


2-е шт. картоплі


1-а. морква


1-а цибулина


600-800 грам кабачків (без шкірки і насіння)


Сіль, зелень за смаком.


Білий хліб для сухариків, кріп, петрушка.




Рецепт приготування кабачкової супу-пюре :


Ісходние продукти для крем-супа з кабачков. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Вихідні продукти для супу


Куріную грудку відварити до готовності. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Курячу грудку відварити до готовності, не солити, отриманий бульйон процідити. (Як варити бульйон? Див в «курячому бульйоні»)


Кабачок нарізати кубікамі. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Кабачок нарізати кубиками середнього розміру - приблизно по 2 см.


морковь натерти на крупній терке. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці.


морковь пасеруємо на вершковому масле. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Цибулю, моркву пасеруємо на вершковому маслі.


викладиваем кабачок. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


У ємність для варіння супу викладаємо кабачок


Картофель ріжемо дрібними кубікамі. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Картопля ріжемо дрібними кубиками і відправляємо до кабачки


добавляем обсмажену цибулю і морковь. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Потім додаємо обсмажену цибулю і моркву


 варимо на середньому вогні до готовності овочів. покрокове фото етапу приготування супу-пюре з кабачків. покрокове фото етапу приготування супу-пюре з кабачків


Заливаємо все курячим бульйоном і варимо на середньому вогні до готовності овочів.


Хлеб нарізати кубікамі. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Поки овочі варяться, займемося грінками з білого хліба. Хліб нарізати кубиками.


долькі часнику розчавити ножом. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Три часточки часнику розчавити ножем


обжаріть чеснок. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


У сковороду додати рослинне масло і обсмажити часник.


Обжаренний часник викідиваем. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Обсмажений часник викидаємо, хліб закладаємо в "часникове масло".


Гренкі необхідно постійно перемешівать. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Грінки необхідно постійно перемішувати, щоб не пригоріли.


Гренкі готови. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Грінки готові.


овощі разом з бульйоном збиваємо блендером до однорідної консістенціі. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Готові овочі разом з бульйоном збиваємо блендером до однорідної консистенції - суп-пюре майже готовий.


Взбітий крем-суп доводимо до кіпенія. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Збитий крем-суп доводимо до кипіння


Добавляем сіль за вкусу. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


Додаємо сіль за смаком.


вліваем слівкі. покрокове фото етапу приготування супа-пюре з кабачков


І вливаємо вершки. Отриману суміш ретельно перемішати і зняти з вогню.


Суп-пюре з кабачків готов


Суп-пюре з кабачків готовий.


Суп-пюре з кабачков. Суп можна подати з грінками або зеленью


Суп можна подати з грінками або зеленню, як кому подобається. Оскільки я готувала для дитини, то обійшлася без перцю і приправ. Хочете поострее - додавайте прямо в свою тарілку, за смаком.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок