Помідори у власному соку "Простіше простого"

Консервація

Помідори у власному соку "Простіше простого"

Дана заготівля помідорів у власному соку "простіше простого" готується дійсно просто, адже нічого не потрібно крім помідор і солі.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Помідор
2,5 кілограма

Сіль
1,5 столових ложки



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Бажано брати помідори стиглі, але не занадто м'які, щоб надалі вони зберегли свою форму і не перетворилися на кашу. Помідори промиваємо водою і розрізаємо на чотири частини (на чверть). При цьому зрізати хвостики не потрібно. Зрізаємо і видаляємо тільки зіпсовані (гнилі) плями, якщо вони є.
    Помидоры в собственном соку

  • 2
    Помідори укладаємо шарами в каструлю, при цьому кожен шар посипаємо 0,5 столової ложки солі. 3 шари відповідно витратимо на них 1,5 ст. ложки солі.
    Помидоры в собственном соку

  • 3
    Ставимо на плиту, помірний вогонь. Після закипання поступово буде виділятися сік, в ньому помідори і будуть гаситися хвилин 15. Важливо їх не переварити. Помідори ложкою не заважаємо, інакше часточки перетворяться на кашу. А щоб помідори не підгоріли, можна злегка струсити каструлю. Помідори у гарячому вигляді розкладаємо в стерилізовані банки разом з соком, що вийшов при гасінні, рівномірно розподіливши його по всім банкам, закатуємо. Вихід - 2 літри.
    Помидоры в собственном соку

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок