Шотландський перловий суп

Перші страви, Супи

Шотландський перловий суп

Найпоширеніший перловий суп - це звичайний суп. Виявляється, є багато різновидів цього супу без додавання солінь і маринадів. Вони не менш смачні і корисні, ніж розсольники.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

М'ясо баранина
350 грам

Крупа перлова
150 грам

Картопля
2 штуки

Морква
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 головка

Перець духмяний
2 штуки

Перець чорний мелений
щіпка

Сіль
Чайні ложки

Томатна паста
2 столових ложки

Часник
2 зубчики

Лавровий лист
1 штука

Зелень
Пучка

Приправа (овочева)
1 чайна ложка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Класичний шотландський перловий суп вариться з баранини на курячому бульйоні. Мені це поєднання здалося надмірністю. Баранина і перловка - ось головні складові шотландського перлового супу. Далі ідуть варіації. Мабуть, у кожному селі свої варіанти національного супу, як і свої варіанти віскі, який є ячмінним солодовим дистилятом. Візьмемо шматочок баранини з кісточкою і поставимо варитися бульйон. Додамо сіль і пару горошин запашного перцю. Коли бульйон закипить, зніміть піну.
    Шотландский перловый суп

  • 2
    Перловка - це і є зерна ячменю, тільки без оболонки. Візьмемо півсклянки перловки, промиємо її і додамо в каструлю, де вже кипить бульйон з баранини. Тепер потрібно потерпіти. Перловка - крупа тривалого приготування. Варимо м'ясо з перловою крупою на самому повільному вогні, закривши каструлю кришкою. Варимо довго, не менше півтора годин.
    Шотландский перловый суп

  • 3
    У нас є багато часу для приготування необхідної заправки для супу. Підготуємо моркву, цибулю і часник. Бажано ще мати корінь селери. Але і без нього перловий суп з бараниною буде мати шотландський смак.
    Шотландский перловый суп

  • 4
    Нагріємо сковороду з рослинним маслом, додамо в неї натерту моркву і цибулю, порізану півкільцями.
    Шотландский перловый суп

  • 5
    Згасимо цибулю з морквою до повної готовності.
    Шотландский перловый суп

  • 6
    У класичних рецептах є двояке тлумачення про необхідність присутності томатів в перловом супі. Їжаку зрозуміло, що до відкриття Америки, цей суп був без томатів. Я думаю, що дві ложки томатної пасти (можна замінити її на кетчуп-лечо) цього супу підуть на користь. Додаємо на сковороду томат і трохи води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати хвилин 5, а потім опускаємо вміст сковороди в киплячий суп.
    Шотландский перловый суп

  • 7
    Ще один американський гість - картопля, який витіснив ріпу і брукву не тільки з шотландських столів. Російська кухня теж була сильно змінена картоплею. Промиємо і почистимо пару картоплин.
    Шотландский перловый суп

  • 8
    Поріжемо картоплю на кубики і додати в суп. Варимо суп ще 15 хвилин. Перевіряємо його на готовність картоплі. Пробуємо суп на сіль. Додаємо сухі приправи і сіль при необхідності.
    Шотландский перловый суп

  • 9
    Дрібно наріжемо часник і зелень петрушки. Додамо ці компоненти і лавровий лист хвилини за три до закінчення варіння супу. Можна додати дрібку чорного меленого перцю просто в каструлю.
    Шотландский перловый суп

  • 10
    Шотландський перловий суп з бараниною готовий. Подаємо суп в глибоких тарілках, посипавши його посіченою свіжої зеленню кропу. Необхідно додати в кожну порцію трохи відвареної баранини. Суп повинен бути наваристим і поживним. Після такого супу (зрозуміло вприкуску з ячмінним віскі), різні клани Мак Грегоров і Мак Клаудов йшли боротися за незалежність і згортати гори.
    Шотландский перловый суп

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок