Суп-пюре з грибами

Перші страви, Супи

Суп-пюре з грибами. Рецепт з фото



Суп-пюре з опеньками в хлібних горщиках





"Суп-пюре - це суп інгредієнти якого в процесі приготування перетираються через сито або подрібнюються іншим способом ..."


Якщо чесно, сама я супи-пюре не дуже люблю - не наша це мода, не наша. Хочете смачне і незвичайне пюре - зваріть густий борщ і розмолоти його блендером - запевняю, ніякої "імпортний" суп-пюре не зрівняється з цим за смаком (правда, і борщ при цьому втратить частину своєї принади). Так що, готувати супи пюре - справа не дуже цікаве, на мій погляд.

Однак, іноді я все-таки такий суп готую - коли очікуються близькі друзі або намічається "романтичний сніданок". :)


І те, роблю не стільки через самого супу, скільки через супутнього цьому антуражу - через хлібних горщиків, зокрема.


Ідею подачі грибного суп-пюре в хлібних горщиках я підгледіла в одному з ресторанів Амстердама (правда, там їх випікали на місці і подавали в них щось схоже на жульен). Але, ми люди ледачі, тому цілком обійдемося покупними булочками.


На мій погляд, таке виконання висвітить вже приївся і буденний суп-пюре в новому, привабливому і спокусливій світлі. Спробуйте.




Отже, готуємо суп-пюре. У горщиках


Рецепт супу-пюре з опеньками :


Опеньки заморожені 900 грам


Картопля 3 шт.среднего розміру


Цибуля ріпчаста 1 шт.


Сливки 20% 600 мл.


Сирок плавлений для супу 100 гр.


2-а зубчики часнику


Молоко 3,2% 200 грам


Булка покупна, велика дріжджова.


Олія маслинова для смаження


Зелень для прикраси


Сіль, перець - як зазвичай


Рецепт приготування супу-пюре з грибами:


то, що буде потрібно для супа-пюре. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Це те, що нам буде потрібно для супу-пюре.


Картофель нарізати кубиками і отваріть. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Картоплю нарізати кубиками і відварити.


Лук нарізати дрібними кубікамі. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на оливковій олії.


Замороженние гриби промить, обсушіть. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Заморожені гриби промити, обсушити.


У булки зрізати верхівку акуратно вийняти мякоть. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


У булки зрізати верхівку, це буде кришечка, весь вміст (м'якоть) акуратно вийняти, не пошкодивши стінки і днище.


заготовкі горщиків з кришечками викласти на деко і підсушити в духовій шкафу. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Готові заготовки горщиків з кришечками викласти на деко і підсушити в духовій шафі при температурі 200 градусів 10 хвилин.


Лук повинен бути трохи золотистого цвета. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Лук готовий, що не засмажувати його, він повинен бути золотистого кольору.


К цибулі додати промиті опята. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


До цибулі додати промиті опеньки (гриби я не розморожує). Опеньки тушкуємо, саме тушкуємо, а не смажимо до готовності.


Опята тушім, а не смажимо до готовності. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Чеснок вичавити через прес і змішати з рослинним маслом. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Часник вичавити через прес і змішати з рослинним маслом, потрібно буквально 2-е столові ложки.


смазать хлібні горщики і кришечкі. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Отриманим часниковим маслом змастити хлібні горщики і кришечки.


Хлебние горщики для супа-пюре з опеньками готови. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Хлібні горщики для супу-пюре з опеньками готові і чекають свого часу


Опята готови. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Опеньки готові, гасила я їх приблизно 30 хвилин.


гріби з цибулею збити в блендере. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Готові гриби з цибулею збити в блендері. Гарячими ()


грібной фарш викласти в кастрюлю. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Готовий грибний фарш викласти в каструлю.


Гріби для супа-пюре готови. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Гриби для супу-пюре готові


Картофель для отварен. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Картопля для супу-пюре відварена.


картофель збийте в блендере. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Відварену картоплю з невеликою кількістю води, в якому варився, збийте в блендері. Картопля збиваємо, знову-таки, гарячим


Взбітий картопля додати до грібам. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Збитий картопля додати до грибів.


Все перемішати і поставити на пліту. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Все перемішати і поставити на плиту нудитися.


Добавіть в суп-пюре слівкі. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Додати в суп-пюре вершки.


все перемешать. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Ретельно все перемішати.


Плавлений сирок натерти на терке

Плавлений сирок натерти на тертці, додати в суп.


На загальному фото продуктів у мене твердий сир, який я в процесі приготування замінила на плавлений.


Добавіть соль. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Додати сіль. Суп необхідно постійно помішувати, що б не пригоріла.


Весь вміст каструлі треба добре нагріти, але не доводити до кипіння


Суп необхідно постійно помешівать. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


добавьте трохи молока. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Додайте молоко в суп-пюре, щоб довести його до потрібної консистенції, яку кожен визначить для себе сам.

Помішуйте суп-пюре ще хвилин 5-7, поки повністю не розійдеться сир і структура супу не стане однорідною.


Суп-пюре з опеньками готов. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Суп-пюре з опеньками готовий Залишилося розлити його по хлібним горшочкам і подати до столу.


разліть його по хлібним горшочкам. покрокове фото етапу приготування грибного супа-пюре


Суп-пюре з грібамі. Наліваем, прикрашаємо і закриваем


Наливаємо, прикрашаємо і закриваємо. Не забудьте попередити гостей, що перед ними саме суп

Суп-пюре з грібамі. Перед вами саме суп-пюре в класичному поніманіі


Суп-пюре з опеньками в хлібних горщиках готовий до подачі на стіл

Їдять його разом з горщиком, допомагаючи собі на самому початку кришечкою, а потім поступово відламуючи шматочки хліба від стінок.

Деяким, так це подобається, що вони залишають "горщик" як гарнір і на друге блюдо. І на закуску.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок