"Суп-пюре - це суп інгредієнти якого в процесі приготування перетираються через сито або подрібнюються іншим способом ..."
Якщо чесно, сама я супи-пюре не дуже люблю - не наша це мода, не наша. Хочете смачне і незвичайне пюре - зваріть густий борщ і розмолоти його блендером - запевняю, ніякої "імпортний" суп-пюре не зрівняється з цим за смаком (правда, і борщ при цьому втратить частину своєї принади). Так що, готувати супи пюре - справа не дуже цікаве, на мій погляд.
Однак, іноді я все-таки такий суп готую - коли очікуються близькі друзі або намічається "романтичний сніданок". :)
І те, роблю не стільки через самого супу, скільки через супутнього цьому антуражу - через хлібних горщиків, зокрема.
Ідею подачі грибного суп-пюре в хлібних горщиках я підгледіла в одному з ресторанів Амстердама (правда, там їх випікали на місці і подавали в них щось схоже на жульен). Але, ми люди ледачі, тому цілком обійдемося покупними булочками.
На мій погляд, таке виконання висвітить вже приївся і буденний суп-пюре в новому, привабливому і спокусливій світлі. Спробуйте.
Отже, готуємо суп-пюре. У горщиках
Рецепт супу-пюре з опеньками :
Опеньки заморожені 900 грам
Картопля 3 шт.среднего розміру
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сливки 20% 600 мл.
Сирок плавлений для супу 100 гр.
2-а зубчики часнику
Молоко 3,2% 200 грам
Булка покупна, велика дріжджова.
Олія маслинова для смаження
Зелень для прикраси
Сіль, перець - як зазвичай
Рецепт приготування супу-пюре з грибами:
Це те, що нам буде потрібно для супу-пюре.
Картоплю нарізати кубиками і відварити.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на оливковій олії.
Заморожені гриби промити, обсушити.
У булки зрізати верхівку, це буде кришечка, весь вміст (м'якоть) акуратно вийняти, не пошкодивши стінки і днище.
Готові заготовки горщиків з кришечками викласти на деко і підсушити в духовій шафі при температурі 200 градусів 10 хвилин.
Лук готовий, що не засмажувати його, він повинен бути золотистого кольору.
До цибулі додати промиті опеньки (гриби я не розморожує). Опеньки тушкуємо, саме тушкуємо, а не смажимо до готовності.
Часник вичавити через прес і змішати з рослинним маслом, потрібно буквально 2-е столові ложки.
Отриманим часниковим маслом змастити хлібні горщики і кришечки.
Хлібні горщики для супу-пюре з опеньками готові і чекають свого часу
Опеньки готові, гасила я їх приблизно 30 хвилин.
Готові гриби з цибулею збити в блендері. Гарячими ()
Готовий грибний фарш викласти в каструлю.
Гриби для супу-пюре готові
Картопля для супу-пюре відварена.
Відварену картоплю з невеликою кількістю води, в якому варився, збийте в блендері. Картопля збиваємо, знову-таки, гарячим
Збитий картопля додати до грибів.
Все перемішати і поставити на плиту нудитися.
Додати в суп-пюре вершки.
Ретельно все перемішати.
Плавлений сирок натерти на тертці, додати в суп.
На загальному фото продуктів у мене твердий сир, який я в процесі приготування замінила на плавлений.
Додати сіль. Суп необхідно постійно помішувати, що б не пригоріла.
Додайте молоко в суп-пюре, щоб довести його до потрібної консистенції, яку кожен визначить для себе сам.
Помішуйте суп-пюре ще хвилин 5-7, поки повністю не розійдеться сир і структура супу не стане однорідною.
Суп-пюре з опеньками готовий Залишилося розлити його по хлібним горшочкам і подати до столу.
Суп-пюре з опеньками в хлібних горщиках готовий до подачі на стіл
Їдять його разом з горщиком, допомагаючи собі на самому початку кришечкою, а потім поступово відламуючи шматочки хліба від стінок.
Деяким, так це подобається, що вони залишають "горщик" як гарнір і на друге блюдо. І на закуску.
Приємного апетиту