Юшка з сочевиці

Вечеря

Юшка з сочевиці

Найдавніша бобова культура - сочевиця, на жаль, займає мало місця в наших рецептах. А адже вона надає вельми пікантний (свій, не схожий ні на горох, ні на квасолю) смак супів і других страв.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

М'ясо куряче
300 грам

Сочевиця
100 грам

Картопля
2 штуки

Морква
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 штука

Рослинна олія
2 столових ложки

Томатна паста
1 їдальня ложка

Перець червоний гострий солоний
Штуки

Ковбаса сирокопчена
60 грам

Лавровий лист
2 штуки

Приправа (овочева)
1 чайна ложка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Урізноманітнити наш стіл допоможе проста сочевиця. Це чемпіон серед бобових культур за вмістом білка і фолієвої кислоти. В ній багато калію і фосфору. Усе для роботи серця і мозку. Зараз у продажу є декілька сортів цієї бобової рослини. Наприклад, «зелена» сочевиця сорту «Онтаріо», яка насправді має світло-коричневий колір. Наша юшка готується з самої суповий частини курки - спини, яка використовується повністю, від куприка до шийки. Закладаємо в каструлю воду (1,5 літра), додаємо трохи солі і ставимо на вогонь.
    Похлебка из чечевицы

  • 2
    Курка вариться досить швидко, а ось сочевицю в цьому рецепті доведеться добре розварити. Хвилин через 10 після початку кипіння курячого бульйону, закладаємо сочевицю і варимо її разом з куркою не менше 45 хвилин. При цьому сочевиця повинна розваритися майже вся. Бульйон повинен потемніти і загуснути. Далі, курку можна вийняти з бульйону. Поки відбуваються ці тривалі процеси, необхідно приготувати картоплю, моркву і цибулю. Промити і почистити овочі, приготувати томат-пасту.
    Похлебка из чечевицы

  • 3
    Ріжемо цибулю і моркву на рівні шматочки і починаємо обсмажувати їх на рослинному маслі в окремій сковороді.
    Похлебка из чечевицы

  • 4
    Коли піджарка буде готова, додаємо в сковороду трохи нарізаної сирокопченої ковбаси. Копченості та бобові дають відмінне смакове поєднання. Обсмажуємо ковбасу не більше 2-х хвилин. Додаємо в піджарку трохи стручкового гострого червоного перцю і закладаємо всю заправку в нашу юшку. Ріжемо кубиками картоплю і теж додаємо його в суп. Болгарські варіанти такої юшки зажадають додати в овочеву піджарку солодкого перцю. Якщо готувати з турецьким мотивами (більш коротка варіння сочевиці), то буде потрібно борошняна заправка супу, для його згущення. Коли картопля майже зварився, пробуємо юшку на сіль. Додаємо сіль, лавровий лист і сушену зелень. Знімаємо сочевичну юшку з вогню і даємо постояти хвилин 10.
    Похлебка из чечевицы

  • 5
    Подаємо в глибоких тарілках. Прикрашаємо юшку свіжою зеленню. Помічено, що 3-4 зелених маслини без кісточки, додані на одну порціонну тарілку, надають юшки пікантність і нотки іншої страви - солянки.
    Похлебка из чечевицы

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок