Рапани смажені

Страви з риби

Рапани смажені

Рапани - молюски, поширені в Чорному морі. Їх м'ясо за смаком схоже одночасно на м'ясо мідій і гребінців. У ньому багато білка і зовсім немає жиру.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Очищені рапани
200 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Болгарський перець
Штуки

Оливкова олія
50 мілілітрів

Сир
50 грам

Перець чорний мелений
за смаком

Сіль
за смаком

Сік лимона
за смаком

Часник
1 зубчик



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Ось вони - свежедобытые рапани.
    Рапаны жареные

  • 2
    Закидаємо їх у киплячу воду. Через 10 хвилин зливаємо.
    Рапаны жареные

  • 3
    Беремо рапану, ножичком подцепляем молюска і витягаємо з раковини.
    Рапаны жареные

  • 4
    Видаляємо органи травлення і зовнішню захисну пластину, ретельно промиваємо.
    Рапаны жареные

  • 5
    Робимо це з усіма молюсками.
    Рапаны жареные

  • 6
    Солимо і перчимо.
    Рапаны жареные

  • 7
    Збризкуємо лимоном і оливковою олією.
    Рапаны жареные

  • 8
    Перемішуємо, відставляємо.
    Рапаны жареные

  • 9
    Розігріваємо на сковорідці олію.
    Рапаны жареные

  • 10
    Викладаємо цибулю. Обсмажуємо, перемішуючи хвилину.
    Рапаны жареные

  • 11
    Додаємо часник. Ще хвилину.
    Рапаны жареные

  • 12
    Висипаємо болгарський перець. Смажимо 3 хвилини.
    Рапаны жареные

  • 13
    Настала черга рапан.
    Рапаны жареные

  • 14
    Смажимо 5 хвилин.
    Рапаны жареные

  • 15
    Додаємо тертий сир.
    Рапаны жареные

  • 16
    Чекаємо поки розплавиться.
    Рапаны жареные

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок