Мексиканський суп з квасолі і кукурудзи

Супи

Мексиканський суп з квасолі і кукурудзи

Мексиканська кухня рясніє гострими червоними овочевими та зерновими супами. У цій кухні перемішалися місцеві індіанські традиції та іспанські рецепти. Як правило, це «вогняна» і малокалорійна їжа.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Бульйон курячий
1,5 літра

Квасоля червона
1 склянка

Кукурудза консервована
150 грам

Яблуко червоне
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 головка

Часник
3 зубчики

Томатна паста
2 столових ложки

Паприка
1 чайна ложка

Аджика
1 чайна ложка

Сіль
за смаком

Перець червоний гострий солоний
1 штука

Вода
Склянки

Рослинна олія
1 їдальня ложка



    Покрокова інструкція:



  • 1
    Візьмемо склянку строкатою (можна взяти червоної) дрібної квасолі. Переберемо і промиємо її у воді.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 2
    Заллємо квасоля окропом і накриємо кришкою. Вона повинна розмокнути. На це йде не менше 4-5 годин. Квасоля розмокла. Наллємо в каструлю півтора літра готового курячого бульйону і доведемо його до кипіння. Квасолі вийшло багато. Частина її без рідини можна забрати на ситний салат. Частина, що залишилася, разом з водою виливається в готовий курячий бульйон. Варимо Суп на слабкому вогні, його бажано посолити за смаком.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 3
    Ніякого картоплі і моркви в цьому супі не буде. Їх замінить яблуко! Приготуємо велике яблуко, консервовану кукурудзу, томатну пасту, цибулю, часник і приправи. Їх дві - це солодка паприка і гостра суміш для аджики.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 4
    Наллємо на сковорідку трохи рослинного масла і нагріємо його. Обсмажимо поросяти, ягняти цибулю.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 5
    Поріжемо ціле яблуко на невеликі кубики і додамо до смаженого цибулі на сковорідку. Всі перемішаємо. Яблуко обсмажується разом з цибулею не більше 5 хвилин. За іншими варіантами рецепта його можна замінити певною кількістю яблучного повидла.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 6
    Додамо на сковорідку дві столові ложки томатної пасти і півсклянки води, все перемішати. Додамо по чайної ложки паприки і сухий аджики. Переведемо заправку в режим гасіння і згасимо хвилин 5. Відкриємо банку консервованої кукурудзи і додамо півбанки продукту в квасолевий суп. Додамо туди ж готову заправку з сковорідки. Продовжуємо варити суп на слабкому вогні. Він майже готовий.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 7
    За 1 хвилину до закінчення варіння супу введемо в нього «пекучі» компоненти - поросяти, ягняти часник і солоний, гострий перець, з якого краще видалити насіння. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися хвилин 5.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • 8
    Мексиканський суп з квасолі і кукурудзи готовий. Розливаємо його по глибоких тарілках. Можна посипати нарізаною зеленню. Квасолевий відвар і кукурудза врівноважили кисло-солодкий смак яблука і томату. В супі поєднуються легкість і ситність. Навіть без текіли.
    Мексиканский суп из фасоли и кукурузы

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок