Рулет з маком з дріжджового тіста

Десерти

Рулет з маком з дріжджового тіста

Мак - це традиційна начинка і обмазка для солодких виробів з тіста. Особливо гарні булочки та пироги з маком з дріжджового тіста. Рулет - більш складне кондитерський виріб, ніж пиріг з начинкою.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Борошно пшенична
400 грам

Цукор
4 столові ложки

Сіль
1 чайна ложка

Рослинна олія
1 їдальня ложка

Дріжджі свіжі (пресовані)
12 грам

Мак кулінарний
70 грам

Вода
70 мілілітрів

Крохмаль картопляний
1 чайна ложка

Масло вершкове
30 грам

Вода
260 мілілітрів

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Дріжджове тісто вимагає більшої уваги, ніж просте тісто на разрыхлителе або соді. Проте, по витратах часу завести дріжджове тісто у вас займе на багато більше хвилин. Коли є помічник у вигляді хлібопічки, завдання спрощується багаторазово. Головне правило у виготовленні відмінного дріжджового тіста - це мінімум здоби. За великим рахунком: молоко, сметана, яйця - це «шкідливі продукти» для дріжджового тіста. Тому отмериваем 400 г борошна, три столові ложки цукру, одну чайну ложку солі, одну столову ложку рослинного масла, 12 г сирих пресованих дріжджів і 260 мл води (молока). Це всі компоненти нашого дріжджового тіста. Дріжджі необхідно розвести у воді, додати дрібку цукру і борошна, перемішати і дати їм постояти хвилин 15. При появі піни або бульбашок на поверхні можна починати заміс тіста. Закладаємо всі продукти в хлібопічку і через 20 хвилин дріжджове тісто готове.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 2
    Сухий мак необхідно залити окропом і дати йому постояти півгодини. Потім розмочений мак потрібно нагріти в каструлі, додати цукор (1 столову ложку) і чайну ложку крохмалю, розведеного в холодній воді. Начинка з маку і цукру швидко загусне, необхідно дати їй охолонути.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 3
    Виймаємо готове тісто з хлібопічки.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 4
    Посипаємо дошку для тіста борошном і розкачуємо тісто в один великий корж. Потім переносимо корж на деко, який попередньо був посипаний борошном (альтернатива рослинної олії).
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 5
    Наносимо начинку для рулету на корж. Я завдав зайву начинку. Це стало зрозуміло трохи пізніше.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 6
    Згортаємо рулет прямо на деко і ставимо його в духову шафу при температурі 160-170 градусів на 30-35 хвилин.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 7
    Коли підійшов час, виймаємо рулет з духовки і змащуємо його шматочком вершкового масла. На знімку видно прорив зайвої начинки з рулету. Її витекло приблизно 2 столових ложки. Начинка запеклася під смачну макову цукерку. Однак, це не може служити виправданням кулінарної помилки. У будь-якій справі потрібно дотримувати баланс. Зайва начинка послужила мені погану службу.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • 8
    Рулет з маком з дріжджового тіста готовий. Йому необхідно дати охолонути. Деяка втрата начинки, з-за помилок кулінара, практично не позначилася на смакових якостях рулети з маком. Подаємо рулет з чаєм або іншими напоями.
    Рулет с маком из дрожжевого теста

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок