Маринований часник на зиму

Закуски

Маринований часник на зиму

На зиму маринують все що завгодно, починаючи від огірочків і закінчуючи грибочками. Але чому б не спробувати замаринувати часник? Виходить він дуже приємний, хрустким. Це відмінна закуска!

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Часник
500 грам

Оцет 9%
15 мілілітрів

Буряк
1 штука

Сіль
100 мілілітрів

Цукор
200 грам

Перець чорний горошком
2 чайних ложки

Гвоздика
2 штуки

Лавровий лист
2 штуки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Щоб часник вийшов, потрібно вибрати правильний його. Не підійде старий дозрів, але і молодий, тільки визрів, теж не підійде. Замочуємо часник у воді, знімаємо зайву лушпиння.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 2
    Тільки не захоплюйтеся і не знімайте всю лушпиння, трохи залишитися все одно має.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 3
    Ставимо воду кип'ятити. Як тільки закипить, закидаємо в неї часник. Варитися він буде не більше 2 хвилин. Закипів - витягайте. Чим довше вариться, тим м'якше він буде, а цього не треба.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 4
    З каструлі - відразу в миску з льодом. Чим швидше охолоне часник, тим хрусткою він буде.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 5
    Нарізаємо буряк.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 6
    Складаємо в банку часник упереміш з буряком.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 7
    Готуємо маринад. Для цього на 1 л. води додаємо всю сіль, цукор і прянощі. Оцет заливаємо в кінці. Маринад повинен вийти дуже пряним, солоним і кислим. Закипить, заливаємо банку і закриваємо.
    Маринованный чеснок на зиму

  • 8
    Готово! Але спробувати можна буде не раніше, ніж через 15 діб, часник повинен промаринуватися. А ще краще почекати до зими.
    Маринованный чеснок на зиму

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок