"Сметанний" здобний хліб

Випічка

"Сметанний" здобний хліб

Завдяки солоної скоринці і сдобному тесту, до цього хліба не знадобиться: ні шматочок сиру, ні ковбаски. Він і без цього смачний. Такий хліб підійде на сніданок до чаю.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
12

Борошно пшенична
250 грам

Сметана 20% жирності
150 грам

Вода
150 мілілітрів

Дріжджі свіжі (пресовані)
10 грам

Цукор
1 чайна ложка

Сіль
1 чайна ложка

Рослинна олія
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    З борошна, сметани (100 грам), води, дріжджів, цукру, солі (1/2 чайної ложки) замішуємо тісто. Докладний спосіб приготування дріжджового тіста можна прочитати, перейшовши за цим посиланням: http://vashvkus.ru/recipes/razbornik-s-konfietami.

  • 2
    Коли тісто підійде, викладаємо його у змащену олією форму для випікання.


  • 3
    Тепер потрібно почекати 15-20 хвилин. За цей час тісто знову підніметься.


  • 4
    Далі готуємо заливку для нашого хліба. Решту сметану (50 грам) і сіль (1/2 чайної ложки) з'єднуємо і перемішуємо до повного розчинення солі. Якщо консистенція вийшла рідкою, то додаємо 1 столову ложку борошна для загустіння.


  • 5
    Змащуємо цією "солоної сметаною" наше тісто, і відправляємо його в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.


  • 6
    Хліб виходить дуже пишним. Приємного Вам апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок