Борщ з сочевицею

Перші страви

Борщ з сочевицею

Борщ вариться на м'ясному бульйоні. М'ясо визначає смак супу. Борщ на яловичому бульйоні є одним з кращих. Є нюанси, квашена або свіжа капуста, помідори або томат-паста. Борщ - це творчість.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Яловичина
500 грам

Капуста білоголова
250 грам

Буряк
1 штука

Морква
1 штука

Помідори консервовані
3 штуки

Томатна паста
3 столових ложки

Сочевиця
Склянки

Картопля
3 штуки

Цибуля ріпчаста
1 штука

Сало
30 грам

Кріп сушений
15 грам

Лавровий лист
2 штуки

Перець червоний гострий солоний
Штуки

Часник
4 зубчики

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Яловичі кістки з м'ясом дозволяють отримати чудовий бульйон для всіх різновидів борщу. Борщ на свинині має абсолютно інший смак. Приготуємо трохи яловичини і поставимо її варити на малий вогонь приблизно на півтори години.
    Борщ с чечевицей

  • 2
    Спробуємо зробити борщ з весняним відтінком. Це означає присутність свіжої капусти. Вона всю весну продається в магазинах. Наріжемо половинку невеликого качана капусти свіжого врожаю і покладемо її в готовий яловичий бульйон. Туди ж зарядимо півсклянки коричневої сочевиці. Можна замінити сочевицю квасолею. Її краще попередньо замочити. Бобові культури надають будь-якого супу, не тільки відмінний присмак, але і солідність.
    Борщ с чечевицей

  • 3
    Одночасно з капустою займаємося іншими овочами. Всі коренеплоди необхідно промити і почистити. За канонами борщу слід на окремих сковородах підсмажити (згасити) буряк, морква, томати і цибулю. Всього 4 рази. Кожен раз на рослинному маслі. Потім усі ці компоненти закладаються в борщ. Це класика. А ми готуємо для того, щоб внести сум'яття у класичні ряди.
    Борщ с чечевицей

  • 4
    Ріжемо моркву і буряк і опускаємо слідом за капустою в каструлю з бульйоном. Вони не смажаться і не гасяться. Туди ж додаємо кілька маринованих помідорів і три ложки томатної пасти.
    Борщ с чечевицей

  • 5
    Особливо не зволікаючи, промиває три картоплини, чистимо, ріжемо на кубики і опускаємо в борщ. Таким чином, всі основні компоненти борщу вже в каструлі. Вони варяться хвилин 25-30.
    Борщ с чечевицей

  • 6
    У цей час треба зробити головне - цибульну піджарку для борщу. Зовсім маленький шматочок солоного або свіжого свинячого сала необхідно порізати і витопити на вогні. Шкварки можна викинути. Так зазвичай надходять недобрі люди. Краще смажте цибулю на рослинній олії, щоб не викидати шкварки. Це запах батьківщини справжнього борщу.
    Борщ с чечевицей

  • 7
    Цибулю обсмажуємо до золотистого блиску і з'єднуємо заправку з борщем.
    Борщ с чечевицей

  • 8
    Залишилося тонко порізати червоний гострий перчик, взяти жменю сушеного кропу, лавровий лист і роздавлений часник і ввести ці фінішні компоненти в борщ. Кип'ятити не більше хвилини. Наполягати 10 хвилин. Борщ готовий.
    Борщ с чечевицей

  • 9
    Подаємо на стіл борщ, посипавши його свіжою зеленню. Сметана або майонез змінять його колір і поліпшать смак.
    Борщ с чечевицей

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок