Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму

Салати

Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму

Смачний салат на зиму. Порадує любителів баклажанів.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
8

Баклажан
10 штук

Перець болгарський (червоний)
Кілограма

Помідор
10 штук

Цибуля ріпчаста
10 штук

Рослинна олія
Літра

Цукор
150 грам

Сіль
2 столових ложки

Оцет 9%
150 мілілітрів

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для приготування салату необхідно вимити й очистити овочі. З баклажан видалити плодоніжки, а з перців витягти насіння. Цибулю очистити і покласти в холодну воду. Помідори вимити. Тепер можна приступати до нарізки овочів. Баклажани необхідно нарізати великими шматками. Я плоди великих розмірів різала на 16 частин. Спочатку розрізала плід вздовж навпіл, а потім кожну половинку ще на 8 частин. Повинні вийти брусочки. Очищати баклажани не потрібно. Щоб уникнути відділення шкірки, варто віддавати перевагу молодим плодам невеликого розміру. У них менше насіння.
    Салат из баклажанов с болгарским перцем на зиму

  • 2
    Перці нарізати уздовж на смужки. Якщо є комбайн, то можна цибулю і перець нашаткувати з його допомогою. Я різала вручну. Перець ділила на 8 частин. Вийшли великі квадрати. З помідорів зрізати місця, де кріпилася плодоніжка. Дрібні помідори варто різати на чотири частини. Для салату ідеально підійдуть м'ясисті сорту. Нарізати на 8 частин. Цибулю нарізати півкільцями. Всі овочі помістити в каструлю і перемішати.
    Салат из баклажанов с болгарским перцем на зиму

  • 3
    Влити олію, всипати сіль і цукор. Накрити кришкою і на повільному вогні довести до кипіння. Проварити 30 хвилин під кришкою. Після цього влити оцет і потримати на вогні ще 10 хвилин.
    Салат из баклажанов с болгарским перцем на зиму

  • 4
    Простерилізувати банки, а кришки обдати окропом. Помістити вміст у підготовлені банки і закатати. Укутати ковдрою. Із зазначеного списку продуктів виходить вісім підлогу літрових банок салату. Цей салат відмінно поєднується з картопляним пюре і будь кашею. Смак солодкуватий з яскраво вираженими нотками перцю.
    Салат из баклажанов с болгарским перцем на зиму

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок