М'ясо по-французьки з картоплею

Другі страви, Страви з м'яса

М'ясо по-французьки з картоплею

М'ясо по-французьки для нас - паличка-виручалочка. Швидко, ситно і смачно. В рецепт можна вносити свої корективи: додати шар грибів або ананасів. Я віддаю перевагу запікати його разом з картоплею.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Свиняча вирізка
700 грам

Картопля
700 грам

Цибуля ріпчаста
2 головки

Майонез
200 грам

Ківі
2 штуки

Сир твердий
200 грам

Сіль
за смаком

Перець чорний мелений
за смаком

Рослинна олія
2 столових ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для цієї страви м'ясо повинно бути ніжним і бажано, щоб воно не містило сухожиль. Тому вибираємо свинячу вирізку.
    Мясо по-французски с картофелем

  • 2
    Нарізаємо м'ясо упоперек волокон шматочками приблизно 2 см завтовшки. Відбиваємо кожен шматочок несильно молоточком з обох сторін.
    Мясо по-французски с картофелем

  • 3
    Беремо глибоке блюдо. Очищеним і нарезаным кружечками ківі перекладаємо шматочки свинини. І залишаємо мінімум на тридцять хвилин. Завдяки ківі, м'ясо стане м'якше.
    Мясо по-французски с картофелем

  • 4
    За цей час готуємо інші продукти. Очищену картоплю і цибулю ріжемо кружечками (кільцями) товщиною 0,5 див. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Я віддаю перевагу нейтральний - "Чеддер". Деко намазуємо рослинним маслом і викладаємо підготовлені продукти шарами. Спочатку розкладаємо картоплю, солимо і перчимо його, потім шматочки м'яса, теж солимо і перчимо, і кільця цибулі. Зверху перемазываем майонезом і ставимо в духовку. Запікаємо при t =200 градусів близько 45 хвилин. Перевіряємо по готовності картоплі.
    Мясо по-французски с картофелем

  • 5
    За 5 хвилин до закінчення приготування, деко дістати, присипати блюдо тертим сиром, дати йому зарум'янитися.
    Мясо по-французски с картофелем

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок