Запечена риба під соусом з картоплею і твердим сиром

Страви з риби

Запечена риба під соусом з картоплею і твердим сиром

Це відмінний і дуже смачний рецепт запеченої риби з гарніром.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
11

Філе рибне
400 грам

Борошно пшенична
3 столових ложки

Сіль
Чайні ложки

Перець чорний мелений
за смаком

Молоко 3,2% жирності
300 мілілітрів

Масло вершкове
75 грам

Борошно пшенична
1 їдальня ложка

Соняшникова олія
100 мілілітрів

Сир твердий
100 грам

Картопля
4 штуки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Беремо філе риби. Бажано минтая або пеленгаса, так як там немає кісточок. Розморожуємо його. Вимиваємо. Нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 2
    Наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо кожен шматочок рибного філе з двох сторін, попередньо обвалявши його в пшеничному борошні.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 3
    Потім приступаємо до приготування соусу для заправки запіканки. Отже, спочатку розтоплюємо вершкове масло в каструльці. Робимо маленький вогонь і більше його не збільшуємо. Додаємо до масла 1 столову ложку пшеничного борошна і перемішуємо (так варимо 30 секунд). Потім вливаємо молоко і також постійно перемішуємо. Варимо соус близько 4-х хвилин. Вимикаємо і повністю охолоджуємо.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 4
    Попередньо відварюємо картоплю в шкірці і очищаємо його.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 5
    Нарізаємо картоплю на кружечки і виставляємо на деко, застелене фольгою або пергаментним папером.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 6
    На картопляні гуртки ставимо шматочки обсмаженої рибки.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 7
    Рівномірно всі покриваємо остившім соусом. І відправляємо в духовку на середній вогонь. Так печемо 10-15 хвилин.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 8
    Тим часом подрібнюємо сир з допомогою великої терки.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 9
    Виймаємо запіканку з риби і покриваємо тертим сиром.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • 10
    Відправляємо назад в духовку ще на чверть години, не зменшуючи вогонь. Запіканка готова.
    Запеченная рыба под соусом с картофелем и твердым сыром

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок