
В Єгипті сочевичний суп називають "Атс", його можна готувати як тільки з сочевиці з часничком/цибулею, так і з додаванням різних овочів. Я віддаю перевагу варіант з овочами.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
6 Сочевиця 1 склянка
|
Картопля 3 штуки
|
Морква 1 штука
|
Цибуля ріпчаста 1 штука
|
Часник 2 зубчики
|
Помідор 1 штука
|
Сіль за смаком
|
Спеції за смаком
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Стакан помаранчевої (або її ще називають червоною) сочевиці гарненько промиваю і висипаю в каструльку. Можна, в принципі, взяти і коричневу сочевицю, але тоді її треба буде проварити пів годинки до додавання інших інгредієнтів, оскільки вона більш тверда. Найоптимальнішою для супу-пюре, все-таки, я вважаю помаранчеву сочевицю.

2
Очищаю і ріжу морквину, зубчики часнику, цибулю і картоплю. Кладу в ту ж посудину.

3
Помідор надрізаю так, щоб з дірочки при варінні сік міг спокійно виходити.

4
Заливаю укладені в каструльці овочі водою (десь на три пальці вгору над вмістом), кладу всі спеції, а також сіль. Варю, а в кінці пюрирую всі заглибним блендером.

5
Ми суп "Атс" любимо з обсмаженими шматочками коржів або сухариками.
