Суп-лобіо з дичини по-грузинськи

Супи

Суп-лобіо з дичини по-грузинськи

Лобіо - це знамените грузинське блюдо з квасолі, яке входить в першу десятку грузинських страв. Існує десятки рецептів приготування лобіо. Один з варіантів - лобіо у вигляді супу.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Морква
Штуки

Цибуля ріпчаста
1 головка

Помідор
1 штука

Коріандр мелений
1 чайна ложка

Кінза
1 чайна ложка

Паприка
1 їдальня ложка

Консервована гостра квасоля
1 банку

Сіль
за смаком

Перець червоний гострий мелений
за смаком

Рослинна олія
1 їдальня ложка

Куріпка
1 штука

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Мені подобається грузинська кухня. Вона самодостатня, солідна і якась чоловіча. Пошук нових рецептів і спілкування із кулінарами з нашої Джорджії привели мене до рецепту супу-лобіо. Все просто і гармонійно в цьому блюді. Як спеціально, друзі пригостили черговою «жертвою» минулої полювання. У мене з'явилася тушка сірої куріпки. Щоб їй не було нудно в одній каструлі, я додав кролячу кісточку. Оброблене м'ясо помістимо в каструлю з водою, додамо сіль, пластинки кореневої петрушки, пару горошин запашного перцю і поставимо варити бульйон з дичини, години на дві. Природно, що дичину можна замінити звичайною курочкою.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 2
    Коли бульйон приготувався, його необхідно процідити, вийняти м'ясо і знову поставити на вогонь. Візьмемо половину склянки рису, промиємо його і додамо в бульйон.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 3
    Почистимо одну цибулину і половинку великий моркви.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 4
    Морква наріжемо соломкою, а цибулю наріжемо у вигляді півкілець. Наллємо столову ложку рослинної олії на сковорідку і почнемо обсмажувати овочі на середньому вогні, постійно помішуючи їх.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 5
    Грузинська кухня прихильна до пахучим трав і овочів. Приготуємо один великий помідор, сушену кінзу, паприку і мелений коріандр. Для супу-лобіо потрібна квасоля в будь-якому вигляді. Квасоля сушена повинна бути размочена у воді з вечора. Вона тверда, як камінь. Проте, в моїх запасниках виявилася баночка готового лобіо у вигляді консервів. Це перевірена мною їжа, досить смачно і правильно приготовлена. Відкриємо баночку лобіо. Додаємо по чайній ложці приправ в суп. Вміст банки вводиться трохи пізніше.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 6
    Помістимо помідор в окріп на півхвилини. Зробимо ножем неглибокі надрізи хрест на хрест. Товста шкура помідора після цих маніпуляцій знімається за секунди.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 7
    Наша заправка з моркви і цибулі майже підсмажилася. Прямо в неї додамо протертий на металевому ситі помідор і прокип'ятимо все разом протягом пари хвилин. Додаємо заправку в суп.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 8
    Розберемо дичину. Відділити м'ясо і поріжемо його на невеликі шматочки. Повернемо м'ясо в суп. Суп кипить, додаємо в нього консервоване лобіо разом з підливою. Тепер у нас на плиті суп-лобіо з дичини, в який можна додати часник і лавровий лист, а також мелений червоний перець. Ще хвилина і пора прибирати суп з вогню.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • 9
    Подаємо суп-лобіо в максимально гарячому вигляді. Прикрашаємо його листочками петрушки або свіжої кінзи. Від цього ароматного і гострого супу повинен пробивати піт і поліпшуватися настрій.
    Суп-лобио из дичи по-грузински

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок