Паста з кабачками і грибами

Другі страви

Паста з кабачками і грибами

Макаронні вироби високої якості стало прийнято називати «пастою» на італійський манер. Італійські кулінари виробили тисячі відмінних рецептів, підлив, соусів і добавок до цієї смачної їжі.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Кабачок
200 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Помідор
200 грам

Печериці консервовані
150 грам

Сіль
1 чайна ложка

Приправа (овочева)
1 чайна ложка

Часник
4 зубчики

Макарони "Пір'я"
400 грам

Оливкова олія
3 столових ложки

Рослинна олія
2 столових ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Візьмемо пару кілець від великого і зрілого кабачка цукіні. Необхідно видалити не тільки нутрощі із насінням, але і шкірку. На відміну від молодих цукіні, дозрілий кабачок має повністю сформувався смак та щільну м'якоть.
    Паста с кабачками и грибами

  • 2
    Наріжемо наш кабачок на невеликі (1.5х1.5 см) кубики. Наллємо у глибоку сковороду (сотейник) дві ложки рослинної олії, поставимо на середній вогонь. Завантажуємо кабачки, не закриваючи сотейник кришкою. Обсмажуємо кабачки до легкої скоринки.
    Паста с кабачками и грибами

  • 3
    Почистимо одну цибулину і наріжемо її півкільцями. Закладаємо цибулю до кабачків, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
    Паста с кабачками и грибами

  • 4
    Промиємо у воді і наріжемо п'ят дрібних домашніх помідорів. Попередньо потрібно видалити у них місце кріплення плодоніжки. Звичайно, бажано було б їх протерти крізь сито для відділення шкірки. З іншого боку, ці шматочки помідорної шкірки, проходячи нас наскрізь, роблять очищення нашого ледачого кишечника і закликають його працювати на наше благо. Як вчинити? Я не знаю. З великих томатів я знімаю шкірку, а з дрібних, ніби як лінь. Ріжемо помідори і додаємо їх в сотейник. Перемішуємо. Можна додати сіль.
    Паста с кабачками и грибами

  • 5
    Поки овочева суміш гаситься, наллємо у велику каструлю води, додамо солі і доводимо воду до кипіння. Після цього завантажуємо туди пасту в будь-якому короткому чи довгому вигляді. Я люблю працювати з пір'ям. Є в них щось бойовий. Після завантаження в окріп, бажано макарони перешкодити. Варяться хороші макаронні вироби до «майже готовності». Недоварена становить буквально секунди. Потім я зливаю весь окріп, ставлю каструлю на відключену пальник і закладаю туди 70 грам вершкового або (для вегетаріанців) три ложки оливкової олії (не вірджін!). Пір'я перемішую і залишаю в спокої. Якщо макарони якісні цього достатньо, щоб вони не злипалися. Промивати і продувати сучасні макарони, як ми це робили в студентські роки в 70-ті роки - не вимагається.
    Паста с кабачками и грибами

  • 6
    Овочевий компонент страви майже приготувався, можна додати в сотейник нарізані консервовані печериці, все перемішати і додати сіль за смаком.
    Паста с кабачками и грибами

  • 7
    Овочевий компонент пасти з кабачком і грибами майже готовий. Залишилися важливі завершальні штрихи.
    Паста с кабачками и грибами

  • 8
    Додаємо в підливу чайну ложку овочевої приправи «Царська» і перемішуємо.
    Паста с кабачками и грибами

  • 9
    За хвилину до вимкнення вогню, чистимо кілька зубків часнику. Ріжемо кожен зубок навпіл вздовж і раздавливаем площиною хорошого важкого ножа, допомагаючи долонею. Ще секунда і ножа проходить по масі розчавленої, розрізаючи її поперек на дрібні шматочки. Потрібно просто опанувати цей прийом і ви назавжди закинете давильця для часнику. Закладаємо часник, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
    Паста с кабачками и грибами

  • 10
    Кабачково-грибна заправка для пасти готова. Тепер є два шляхи. Перший - можна відразу змішати підливу з макаронами і подавати на стіл у великому блюді. Другий - не змішувати, подавати на стіл на окремих тарілках.
    Паста с кабачками и грибами

  • 11
    Другий спосіб подачі пасти з кабачком і грибами наведено тут. Страву прикрашаємо гілочками кропу. Добре додати на тарілки по кілька чорних маслин без кісточок.
    Паста с кабачками и грибами

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок