Домашня гранола

Другі страви

Домашня гранола

Гранола схожа на мюслі, але її запікають у духовці. Вона ідеальна сніданок з гарячим молоком або як присипка до йогурту. Корисно і смачно!

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Пластівці геркулеса
2 склянки

Кероб
4 столові ложки

Сироп фруктовий
120 мілілітрів

Кунжут
3 столових ложки

Волоські горіхи
3 столових ложки

Арахіс смажений
60 грам

Рослинна олія
70 мілілітрів

Ізюм
70 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Геркулес (вівсяні пластівці) висипати в миску.
    Домашняя гранола

  • 2
    Додати до вівсяним пластівців будь-які горіхи, сухофрукти і кунжут. У мене волоський горіх, арахіс, кунжут і родзинки. Чим більше горіхів і сухофруктів, тим смачніше буде гранола.
    Домашняя гранола

  • 3
    Влити в пластівці будь фруктовий сироп (у мене був сироп топінамбура, приголомшливо смачний!). Ідеально, корисно і смачно замість сиропу додати мед. Розтопіть його, якщо він зацукрувався і затвердів. Додати рослинне масло і все добре перемішати. Додаємо кероб (замінник какао). Кероб - це порошок з плодів ріжкового дерева, за смаком схожий на какао, але вже солодкий. Він потім додасть "шоколадности" вашим снейкам.
    Домашняя гранола

  • 4
    Викласти все в форму і поставити в духовку на 35 хвилин. Випікати при низькій температурі, приблизно 150-160 градусів. Кожні 7 хвилин не забудьте перемішувати пластівці, щоб вони рівномірно підрум'янилися.
    Домашняя гранола

  • 5
    Готову гранолу зберігати в скляній банці. Вранці, або коли хочеться перекусити чогось смачного, просто залийте 4 ст. л гранолы гарячим молоком, додайте свіжі фрукти і насолоджуйтеся! У мене тут гранола з йогуртом, бананом, шоколадом і гранатом.
    Домашняя гранола

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок