
Дуже простий у приготуванні, але по-домашньому смачний торт. Повірте, Ваші улюблені оцінять його смак!
Інгредієнти:
Кількість порцій:
10 Яйце куряче 3 штуки
|
Цукор 1,5 склянки
|
Сметана 25% жирності 300 грам
|
Сода харчова 3/4 чайних ложки
|
Какао-порошок 3 столових ложки
|
Борошно пшенична 1,5 склянки
|
Молоко згущене 350 мілілітрів
|
Масло вершкове 180 грам
|
Молоко 3,2% жирності 200 мілілітрів
|
Цукор 3 столових ложки
|
Коньяк 2 столових ложки
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Яйця збити з цукром до піни. Ввести сметану і добре перемішати. Додати соду, просіяне борошно і порошок какао, добре вимісити тісто. Консистенція - як у сметани середньої жирності. Виливаємо тісто в змащену маслом форму діаметром 24 см або квадратну зі стороною 21 см і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

2
Готовність коржа перевіряємо сухою дерев'яною спицею(для цієї мети підійдуть бамбукові шпажки ). Якщо паличка залишається сухою - корж готовий!
3
Готовність коржа перевіряємо сухою дерев'яною спицею(для цієї мети підійдуть бамбукові шпажки ). Якщо паличка залишається сухою - корж готовий!

4
Корж розрізаємо на 2 половини-верхню і нижню. Рясно просочуємо обидві частини молочним сиропом з боку розрізу і залишаємо до повного охолодження. Потім щедро змащуємо обидві частини кремом. Можна посипати ще подрібненим горіхом, але це на любителя. Складаємо обидві частини кремом всередину.

5
Промазуємо кремом верх і боки торта. Прикрашаємо, як підкаже фантазія.Добре б дати торту просочитися і охолонути протягом кількох годин у холодильнику і - до столу! Приємного чаювання!
